Определянето на служебното правителството като кабинет на ГЕРБ е в

...
Определянето на служебното правителството като кабинет на ГЕРБ е в
Коментари Харесай

Павел Христов: Кирил Петков е оказвал натиск, за да превърне МВР в предизборен щаб на ПП 


Определянето на служебното държавното управление като кабинет на ГЕРБ е в сферата единствено на предизборното говорене, съобщи в студиото на Дарик варненският народен представител от ГЕРБ Павел Христов.

„ Служебният кабинет наподобява като експертен с потвърдени хора с биографии. Познавайки Димитър Главчев и неговата безпристрастност като ръководител на Народното събрание, сигурен съм, че ще се оправят с поставените задания по Конституция, които няма да имат нищо общо с ГЕРБ ”.

Павел Христов дефинира ръководството на кабинета на Николай Денков като сложен интервал за ГЕРБ и за всички участници в „ сглобката ”.

„ Беше мъчно да преглътнем обидите и политическия тормоз, само че цената беше непоклатимост в страната и ние я платихме. Беше мъчно за комуникиране с нашите членове и симпатизанти, само че считам, че се справихме. ПП-ДБ носят отговорност за неуспеха на договарянията. Когато трябваше да се вършат ходове обратно, ние ги правехме. Мария Габриел бе единственият ни представител в държавното управление и Шенген е нейна заслуга ”.

Вътрешният министър Калин Стоянов не е получавал в никакъв случай позвънявания от ГЕРБ, а поканата да стане министър му е отправена от Кирил Петков, посочи Христов.

„ Кирил Петков си сменя 8 пъти мнението от закуска до вечеря. Стана ясно, че той е оказвал напън, с цел да трансформира Министерство на вътрешните работи в избирателен щаб на Политическа партия. Несериозно е да се приказва, че Стоянов е представител на ГЕРБ ”.

За Павел Христов е необяснима обществената отбрана на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев от представители на ПП-ДБ.

„ Коцев е посочен, че има очевидни контакти с контрабандисти. Не разбирам за какво е по този начин гневно защитаван, в това число и от Денков. Единственото пояснение е, че евентуално знае освен това, а може би съзират финален късмет да политизират Министерство на вътрешните работи ”.

Бившият министър на туризма Николина Ангелкова, която е снимана в компанията на Живко Коцев, сега не е част от политическия актив на ГЕРБ, добави Павел Христов.

„ Искам да вървим към нормализация на политическия разговор, само че не съм оптимист. Тонът се изостря доста. Опитваме се да бъдем толерантни и справедливи, само че ПП-ДБ вършат все по-трудно спазването на положителния звук. Надявам се разсъдъкът им да се върне. Предупредихме ги няколко пъти да водим обикновено акция, само че те не желаят това да се случи. С оглед на бъдеще ръководство ме тормози, в случай че в Народното събрание влезе нова групировка, защото нещата ще наподобяват още по-сложни за ръководство. Не виждам обаче друга опция с изключение на проевропейско ръководство като досегашната коалиция, защото всичко останало сочи на Изток ”, сподели още Павел Христов.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР