Опозиционните политици запазиха мнозинство в парламента на Кувейт, показват резултатите

...
Опозиционните политици запазиха мнозинство в парламента на Кувейт, показват резултатите
Коментари Харесай

Малко промени, след като Кувейт проведе първите парламентарни избори при новия емир

Опозиционните политици резервираха болшинство в Народното събрание на Кувейт, демонстрират резултатите след третия парламентарен избор в страната за толкоз години.

Изборите в четвъртък бяха първите, извършени при новия емир шейх Мишал ал-Ахмад ал-Сабах, който пристигна на власт в края на предходната година след гибелта на своя полубрат и предходник шейх Науаф ал-Ахмад ал-Джабер ал-Сабах.

Официалната новинарска организация KUNA съобщи в петък, че опозиционните претенденти са спечелили 29 места в 50-членното заседание, което подхожда на резултата от изборите предходната година.

Резултатите също по този начин демонстрираха, че е определена единствено една жена-кандидат, както и в предходния парламент, до момента в който мюсюлманските законодатели шиити са обезпечили осем места в преобладаващо сунитската мюсюлманска страна, с едно повече от предходната година. Местата за Ислямското конституционно придвижване, което съставлява кувейтския клон на Мюсюлманското приятелство, паднаха на едно от предходните три.

Като цяло съставът на само че...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР