Опитите за ограничаване на възхода на Китай само ще разгневят

...
Опитите за ограничаване на възхода на Китай само ще разгневят
Коментари Харесай

Малайзия: Опитите за сдържане на Китай само подхранват гнева му

Опитите за ограничение на възхода на Китай единствено ще разгневят Пекин и ще посеят различия в района, сподели малайзийският министър председател Анвар Ибрахим по време на тирада в Австралия, предава Ройтерс.

В тирада пред Австралийския народен университет в Канбера той сподели, че страните би трябвало да се слагат на мястото на Китай и да оценят по какъв начин неговите водачи виждат военното струпване и възходящото дипломатическо въздействие като натурален резултат от неговата икономическа и софтуерна мощност.

" В техните очи неподходящите дейности против възхода на Китай, военни, стопански и софтуерни, съставляват нищо по-малко от опит да се отхвърли законното му място в историята ", сподели Анвар.

" Препятствията, които се слагат против икономическия и софтуерния прогрес на Китай, единствено в допълнение ще засилят това неодобрение. "

Анвар, който участва на срещата на върха на Асоциацията на нациите от Югоизточна Азия (АСЕАН) в Австралия, която завърши в сряда, неведнъж акцентира върху помирителния метод във връзка с Пекин на срещата, която беше засенчена от конфликти сред Филипините и Китай в оспорваното Южнокитайско море.

Президентът на Филипините Фердинанд Маркос-младши сподели в понеделник, че страната му ще ускори връзките си със Съединени американски щати в региона на сигурността и.
 Филипините и Съединени американски щати патрулират взаимно във въздуха
Филипините и Съединени американски щати патрулират взаимно във въздуха

Патрулите ядосаха Китай

В обръщението си Анвар сподели, че Малайзия и Австралия са длъжни да предизвикват Китай, Съединени американски щати и други огромни играчи в Азиатско-тихоокеанския район да се държат по метод, благоприятстващ съдействието и икономическата интеграция.

Анвар, водач на нация с преобладаващо мюсюлманско болшинство, също сподели, че разликите в реакцията на Запада на съветската инвазия в Украйна и войната в Газа са " неразбираеми за разсъдъка ".

" Защо... Западът беше толкоз гръмък, гневен и категоричен в осъждането на съветското навлизане в Украйна, като в същото време резервира цялостно безмълвие за безмилостното клане, породено на почтени мъже, дами и деца в Газа. "

В взаимното изказване на Австралия и АСЕАН в сряда още веднъж се изрази загрижеността по отношение на " тежката " филантропична обстановка в Газа, както и се прикани за освобождение на заложниците, пленени от Хамас.
 Малайзия си избра нов крал
Малайзия си избра нов крал

Той се избира за период от пет години на ротационен принцип
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР