Опит за убийство на един от свидетелите по делото Килърите

...
Опит за убийство на един от свидетелите по делото Килърите
Коментари Харесай

Неизвестен е стрелял по свидетел по делото Килърите

Опит за ликвидиране на един от очевидците по делото " Килърите " е осъществен в сряда сутринта в Горна Оряховица. По информация на БНР задачата на покушението е бил Цончо Ненов.

По колата му е открита пукотевица към 7.30 ч. Той е съумял да се избяга и е незасегнат. Според неофициална информация стрелецът е бил самичък и е бил облечен в черни облекла.

Има формирано дело за опит за ликвидиране, потвърдиха от окръжната прокуратура във Велико Търново. Оттам обаче не потвърдиха, че жертвата е очевидец по делото " Килърите ".

" Килърите " е едно от дребното шумни каузи, през последните 10 години. Трима от обвинените по него – Петър Стоянов-Сумиста, Георги Вълев и Васил Костов-Кеца получиха доживотни присъди. Стоянов бе приет за отговорен за организирането и осъществяването на убийствата на предприемача Румен Рачев и на търновския юрист Петър Лупов. Костов и Вълев бяха наказани като подбудители и помагачи.

Прокурор по това дело, която след това стана зам.-главен прокурор. По същото следствие работеше и тогавашният началник на бранш " Антитерор " в ГДБОП Валентин Цоновски.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР