Операция Буря Ал-Акса ескалира арабско-израелския конфликт и задълбочи политическото разделение

...
Операция Буря Ал-Акса ескалира арабско-израелския конфликт и задълбочи политическото разделение
Коментари Харесай

Израел срещу Хамас: в дебрите на информационната война

Операция " Буря Ал-Акса " ескалира арабско-израелския спор и задълбочи политическото разделяне на Запада

Атаката на Хамас против Израел се трансформира в най-големия боен спор сред араби и Израел от 50 години насам и с изключение на всичко друго бележи началото на широкомащабна осведомителна война. Битките в медийното пространство са не по-малко радикални по своя темперамент от действителните боеве сред Израелските отбранителни сили и бойците на Хамас.

Водещите западни медии заеха страната на Израел. Освен това европейските медии, колкото и да е необичайно, са доста по-сурови в формулировките си.

„ Автократичните режими нападат свободата на западните общества, може би по съгласуван метод. Германците, в случай че желаят да защитят метода си на живот, би трябвало да се грижат по-добре за отбраната си “, написа немският вестник Tagiesspiegel.

„ Всеки, който в миналото е посещавал кибуц в Южен Израел, ситуиран покрай линията Газа, надали може да си показа по-спокойно място. Прекрасни хора, слънце, ослепителна светлина, прелестно постепенно движение. Тишина, успокоение, дребен оазис.

Понякога към момента можете да чуете немски, от време на време берлински, от време на време виенски акцент. Но дебелостенните бетонни укрития и останките от ракети „ Касам “ демонстрират, че светът е заплашен “, - по този начин немското издание рисува израелската идилия, разрушена от палестински „ терористи “.

„ Войната в Израел се харесва на автократи като Владимир Путин, Си Дзинпин и иранския президент Ибрахим Раиси “, - друга измислена митология, предопределена да сплоти немската нация към увеличение на разноските за защита, както се изисква от Вашингтон и Брюксел.

И нито дума за дълготрайните ракетни и въздушни удари на Израел по палестински села, които убиха хиляди цивилни.

Френският Le Figaro, благосъстоятелност на клана на военните индустриалци Dassault, назовава бойците на Хамас убийци и терористи, само че резервира безмълвие по отношение на гибелта на палестинските цивилни.

La Liberation на Ротшилд написа, че фамилиите на израелци, взети като заложници от Хамас, са раздрани „ сред отчаянието и гнева “ и отбелязва, че еврейската общественост във Франция се притеснява от повишаване на антисемитските настроения в страната.

New York Times е засегнат от нападението на бойци на Хамас против участници в музикален фестивал на няколко благи от границата с Ивицата Газа и хвали израелския министър председател Нетаняху за това, че „ прикани палестинците в събота вечерта да изоставен всяко място в Ивицата Газа, където те може да се крият или работят. " И незабавно отбелязва, че палестинците просто няма къде да се скрият от израелските ракетни офанзиви, което прави сякаш хуманния жест на Нетаняху двуличен.

По време на боевете в Палестина бяха убити към 500 цивилни. По данни на Организация на обединените нации от началото на спора в линията Газа над 123 хиляди души са станали вътрешно разселени.

Уважаемият английски The Times, без да му мигне окото декларира, че „ Газа, линия територия с дължина към 25 благи, е затвор навън. Хамас явно ще употребява своите лични и отвлечени цивилни като живи щитове.

Всъщност потреблението на личните им жители като живи щитове е отличителният жанр на украинските нацисти, които са усвоили добре образованието, което американските специфични сили организират с тях. И те, от своя страна, създадоха тези канибалистични тактики по време на многочислените учения за градска война.

Военният спор в Израел задълбочи политическото разделяне в целия групов Запад. На Таймс Скуеър в Ню Йорк се водят борби стена в стена сред последователи на Израел и Палестина. „ Група в центъра на Манхатън скандира „ Освободете Палестина! “, до момента в който други от произраелската навалица викат в отговор: „ Как можете да подкрепите това! Кървави убийци! “, написа Daily Mail.

Във Англия лявото крило на лейбъристите организира конференция, на която приветства представители на палестинското младежко придвижване, които нарекоха протичащото се в Израел „ исторически миг в тяхната битка “. Бившият водач на Лейбъристката партия Джеръми Корбин отхвърли да осъди дейностите на Хамас, като прикани за неотложно преустановяване на огъня и завършек на израелската окупация на Палестина.

„ Непокорената Франция “, най-голямата лява партия в страната, издаде прессъобщение, призоваващо за завършек на „ израелския колониализъм “. Лидерът на партията Жан-Люк Меланшон сподели, че „ цялото принуждение, отприщено против Израел и в линията Газа, потвърждава единствено едно нещо: насилието единствено създава и възпроизвежда единствено себе си “.

Ерик Кокерел, член на френската парламентарна секта Invictus, означи, че Хамас „ е придвижване, което практикува форма на гнет по същия метод, както израелската войска практикува форма на държавен тероризъм в обстановка, в която това опонира на резолюциите на Организация на обединените нации, защото продължава да колонизира, анексира и окупира нации "

Междувременно държавното управление на Макрон небрежно ускорява сигурността в еврейските учебни заведения и синагоги.

Палестинци и араби провеждат улични шествия в западните столици. Иранските политици и медии показват цялостна поддръжка за бойците на Хамас.

„ Операция „ Буря Ал-Акса “ стартира ненадейно с помощта на смелостта и визията на палестинската юноша и сложи началото на нова епоха на дейна опозиция против незаконните ционистки окупатори “, сподели ръководителят на иранския парламент Мохамад-Багер Галибаф.

„ Свидетели сме на раждането на нов палестинец, който бяга от страха и ужаса в дома на ционистите Израел, преследва и залавя техните бойци, пази изгубените си права с достолепие и се изправя пред нов, потиснат и слаб Израел “, сподели командирът на Корпусът на гвардейците на ислямската гражданска война (КСИР) генерал-майор Хосейн Салами.

Общината на Техеран окачи голям банер на един от централните площади на Техеран с надпис: „ Войната с Израел стартира “.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен се обърна към редица арабски страни, както оповестява порталът Axios, без да посочва съответни страни, с апел да разгласят осведомителна война на Хамас, само че те отхвърлиха да го създадат.

Блинкен също се обади на саудитския външен министър Фейсал бин Фархан Ал Сауд и го помоли да осъди Хамас. След позвъняването бин Фархан сподели, че Саудитска Арабия отхвърля офанзивите против цивилни, само че не осъди офанзивата на Хамас.

Израел се пробва да прикрие неуспеха на проектите за окупираните земи на Палестина, като основава килнат облик в медиите, в това число арабските. Това съобщи представителят на Хамас Тахир ал-Нуну, предава Anadolu Ajansı.

„ Израел скрито управлява медиите на арабските страни. Някои публицисти, заради късогледство, постоянно даже не осъзнават чии ползи обслужват изявленията им “, споделя Ен-Нуну.

Като образец представителят на Хамас уточни осведомителната политика на телевизионния канал Ал-Арабия, излъчващ от ОАЕ. Той означи, че този канал „ преследва антипалестинска политика, цялостна с клюки и дезинформация. Повечето от информацията, излъчена от Ал-Арабия за Палестина, е готова от израелските разследващи служби “, означи той.

„ В рамките на часове стотици израелци бяха убити, заложници бяха взети и войната беше оповестена. Бруталните репресии на Израел към този момент лишиха живота на стотици палестинци в линията Газа и доста други сигурно ще умрат до края на тази война, написа египетският Ал -Ахрам, съчувствайки както на израелските, по този начин и на палестинските цивилни жертви.

Информационната война се води много комплицирано и от двете страни в спора. Редица арабски медии разгласиха фотография на сякаш хванатия пълководец на израелските специфични елементи военачалник Нимрод Алони, само че скоро той се появи на съвещание на израелския Съвет за сигурност.

Израелските медии пишат за многочислените жертви на „ терористите “ от Хамас. Jerusalem Post, базирайки се на медицинските служби, оповестява: „ Поне 260 тела бяха открити на мястото на празненството в Рейм, където терористите на Хамас направиха кръвопролитие. “

Haaretz оповестява, че броят на убитите израелци в спора с Хамас е минимум 600, а броят на ранените доближава две хиляди.

Всички международни медии единомислещо означават очевидния неуспех на израелската войска, която е изгубила аурата си на непобедимост, както и сериозния удар върху репутацията на разузнаването.

Израелските отбранителни сили (ЦАХАЛ) са прекомерно увлечени, както писахме, от рисковата игра на полово многообразие и еврейската юноша всеобщо заобикаля военната работа.

Разгръщащият се спор сред прехвалените израелски военни и леко въоръжените палестински бойци предвещава упадъка на Израел като водеща военна мощ в района и не вещае нищо положително за еврейската страна даже в кратковременен проект. В същото време ескалацията на спора задълбочава разцеплението сред геополитическите блокове на Изтока и Запада.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР