ООН изтъкна важността на медийната свобода след решението на Израел

...
ООН изтъкна важността на медийната свобода след решението на Израел
Коментари Харесай

ООН: Твърдо се противопоставяме на всяко решение за ограничаване на свободата на печата

ООН посочи значимостта на медийната независимост след решението на Израел да приключи активността на катарската телевизия " Ал Джазира " на територията на страната, съобщи ДПА.

" Твърдо се противопоставяме на всяко решение за ограничение на свободата на печата ", съобщи представителят на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик в Ню Йорк през вчерашния ден. " Свободният щемпел дава скъпа услуга, гарантираща, че обществото е осведомено и ангажирано ", означи той.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху разгласи, че кабинетът му единомислещо е дал своя вот за закриване на интервенциите на телевизионния оператор " Ал Джазира " в Израел, съобщи Българска телеграфна агенция. Този стъпка беше подхваната, откакто израелските законодатели утвърдиха нов медиен закон (станал известен като " законът " Ал Джазира " ), който дава на държавното управление пълномощия да не разрешава активността на задгранични малките екрани, в случай че сметне, че те съставляват опасност за държавната сигурност.

" Ал Джазира " осъди израелското решение и се зарече да употребява " всички вероятни способи ", с цел да отбрани правата и чиновниците си.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР