Омразата, която тръгна от вдигнатия юмрук, ескалира! Тежко разединени сме!  Това

...
Омразата, която тръгна от вдигнатия юмрук, ескалира! Тежко разединени сме!  Това
Коментари Харесай

Борисов в Сандански: Омразата, която тръгна от вдигнатия юмрук, ескалира! Тежко разединени сме!

Омразата, която потегли от вдигнатия пестник, ескалира! Тежко разединени сме! 

 

Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със симпатизанти в Сандански и показа, че всяка вечер праща на Урсула Фон дер Лайен линкове с цялостните зали.

 

" Разединението в българското общество взима притеснителни размери. Колкото и да се подаваме на страсти и усеща, естественото е да се откри общ език. Не единствено в политическата класа, само че и сред хората и институциите, сподели още Борисов.

 

" Силата на ГЕРБ е била в страстите, единството, мотивацията и желанието да създадем нещо, което да демонстрираме ", сподели още той. И напомни, че точно такива са били и слоганите на партията му през годините - за работа и развиване.

 

Политикът даде образец със стрелбата по словашкия министър председател Роберт Фицо през вчерашния ден, митингите в Нова Каледония във Франция.

 

Борисов укори някогашните си сътрудници, че не са създали по този начин, че страната към този момент да е получила и второто заплащане по Плана за възобновяване, откакто имаха цялостно болшинство в Народното събрание по време на четворната коалиция и кабинета на Кирил Петков. Той попита и за какво ПП-ДБ винят ГЕРБ, че не са сменили дружно шефовете на регулаторите, а не са го създали по време на своето държавно управление.

 

И продължи: " Какво трансформираха ПП-ДБ за три години?- Боклучарника на " Струма ". А парите ги няма! За " Струма " ми е мъчително. Хората в петък и събота пътуват за Гърция. Трябва да напишете някъде: " Благодаря за обществените контакти - да стоим по няколко часа тук в тапи ", уточни някогашният министър председател.

 

И добави: " Съжалявам, че те не желаят да се учат. Те желаят да приказват нелепости, а след това идват и споделят: " Да, но нали е по-добре да сме ние, в сравнение с другите ". Хората към този момент стартират да държат и нас виновни за техните безобразия. Добре, че още не са ни натикали да отговаряме за откраднатите милиони. Лъжеха, плашеха ни, че ще стане ужасно, в случай че дерогацията падне, тоест да внасяме единствено съветски нефт. Обраха ви. И нашите симпатизанти, за жалост, само че и техните симпатизанти също обраха ", сподели Борисов.

 

Той разяснява и тематиката с миграцията. Обясни, че до преди три години у нас е имало нулева миграция и са идвали европейски министър председатели, които да видят по какъв начин се охранява тя. 

 

Според него е допустимо хора от Благоевградско да отидат да работят в АЕЦ " Козлодуй ", където има два нови реактора, защото ще се постановат 15 - 20 хиляди души работна ръка.

 

" Спасихме Маришките централи. И в тази война, в която ние поддържаме Украйна, евтиният ток приляга на българското население и българския бизнес. И мисля, че с отлагането с една година на либерализацията на пазара мисля, че с една година можем да отложим скачането на цената на тока. Това е постижимо и можем да го поемем като ангажимент ", сподели той.

 

Накрая, Борисов прикани симпатизантите на партията: " Има значение да е отчетлива разликата, с цел да можем да имаме увереността, че това, което сме обещавали, защитавали през тези години, ще бъде изпълнено " и обеща да продължи строителството на църкви.

 

" ГЕРБ е партия, която има ясна визия и ясно водачество в лицето на бъдещия министър-председател Бойко Борисов ", съобщи в словото си лидерът на листата на ГЕРБ-СДС в 1 МИР - Благоевград Росен Желязков.

 

Той добави, че партията му има подготвена предизборна стратегия още от преди началото на акцията, защото тя бе оповестена в деня на откриването й, което бе в Стара Загора.

 

Тя към момента не е била показана публично, само че днес Желязков издаде, че в нея партията му планува през идващите години благосъстоянието на българина да доближи до 80% от това на европееца.

 

Желязков благодари на всички, пристигнали на събитието: " Вашата здрава психика още веднъж ни събира в тази зала с едно по-осезаемо самочувствие за шестия избор през тези три години. Всичко сме претърпяли, споделили, анализирали. Както за ръководството, което сме имали до 2021 година, по този начин и за интервала, в който бяхме низвергнати, бих споделил заслужено. Но би трябвало да се върнем още веднъж на диалога не " Дали ", а " Как ".

 

Росен Желязков добави, че " нито правоговорният, нито правописният речник ще стигнат да опишат това, което ПП-ДБ са споделили против ГЕРБ ": " Не словоблудствай! Защото всичко казано като негатив против ГЕРБ издава не тревога, а боязън.А страхът се изпитва тогава, когато човек има чувството, че губи нещо, с което се отъждествява или нещо, към което мощно е привързан, притеглен ". 

 

Той напомни, че през вчерашния ден във Враца Борисов забрани на хората си да приказват против досегашните си сътрудници от ПП-ДБ. И ги прикани да приказват на симпатизантите си за това какво са създали за тях до момента и за програмата си.

 

Няма по какъв начин, когато техните съществени послания са основани на несправедливата ненавист към ГЕРБ. Не се багра да кажа това, тъй като във всяка тяхна неистина и операция през последните години прозираше това, тяхното предпочитание ГЕРБ просто да го няма, разяснява Желязков.

 

След него думата взе Томислав Дончев.

" Късметът обича работливите и смелите. Най-важните въпроси сега са два. Единият е за какво отиваме отново на избори, а другият е какво ще вършим след тях ", стартира той и изясни, че както в науките, от време на време се вършат опити, само че това не би трябвало да се прави нито със здравето на хората, нито с ръководството на една страна.

 

" За страдание през последните три години и страната, и обществото ни бяха жертва на опити. На всичкото от горната страна лаборантите бяха нагли ", сподели Дончев. Като образец уточни това, че в политиката е признато държавно управление да сформира първата политическа мощ, само че в 49-ото Народно събрание не стана по този начин.

 

Той напомни думите на колежката си Деница Сачева, че повода да се отиде отново на избори, е желанието им за еднолична власт. Според него пък е друго - нежеланието им да изоставен фантастичния си свят.

 

Дончев прикани през идващите седмици да се приказва най-много за обучение, само че и за превоз и индустриално развиване.

 

" Няма богата страна, няма богато общество, в случай че хората са неуки и неквалифицирани. Не приказвам единствено за децата. Бъдещето е тук. Изследвания демонстрират, че човек ще сменя профисята си най-малко три пъти в живота. Професията - не работното място. Всички тук сме учиници ", сподели Дончев.

 

Предизборното събитие бе намерено от Андрей Ковачев.

Той напомни една предходна презизборна подигравка против Бойко Борисов, на който " издигнаха " бутафорен монумент с револвер в ръка.

 

Евродепутатът Андрей Новаков пък приветства кметовете на общините от ГЕРБ и им благодари за това, че са избрали " синия тим ".

 

Новаков приветства и Росен Желязков, който е отпред на листата на ГЕРБ и му благодари, че е станал част от този екип.  

 

" Трябва да си вземем България назад ", съобщи Новаков и означи, че персонално е признателен на всеки присъстващ в залата, събрала съвсем 1000 души. " Вие сте мощ, разбирате ли ", съобщи прочувствено той. 

 

" Сигурно мислите, че ще ви приказваме единствено за национална политика, само че не е по този начин. Тук сме, тъй като желаеме по витрините на магазините в Сандански да има не по-лоша храна от Щутгарт. Не желаеме опашки ", желаеме Шенген, сподели Андрей Новаков.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР