Омикрон превзема все повече страни. Силата му на разпространение накара

...
Омикрон превзема все повече страни. Силата му на разпространение накара
Коментари Харесай

Проф. Асен Балтов шамароса БСП - ето защо идеята на социалистите за болниците е обречена

Омикрон завладява от ден на ден страни. Силата му на разпространяване накара Световната здравна организация да призове компаниите производители на ваксини да ги преработят по отношение на новия вид на ковид. В същото време доста страни започнаха затваряне на граници за пасажери от рискови страни.

" Ако занапред стартират да се взимат превантивни ограничения, ще се оправим с новия вид на ковид. Неприятното, което виждаме до момента, е по какъв начин служебното държавно управление в лицето на здравния министър с лекост отхвърля новините от Южна Африка. Има два сюжета за Омикрон - да протича по-тежко от Делта или по-леко, само че да заразява по-бързо ", разяснява някогашният шеф на " Пирогов " и сегашен народен представител от ГЕРБ-СДС проф. Асен Балтов в студиото на " Денят ON AIR ".
свързани новини30749на 19.11.2021
Според него и у нас би трябвало да се подхващат по-строги ограничения като наложителен PCR тест на идващи от рискови страни, наложителна карантина и наново тестване на осмия ден, както се прави в Англия.

" Инкубационният интервал на Омикрон е от 3 до 5 дни. Няма по какъв начин да го спрем да влезе в България, само че когато си квалифициран, може да предотвратиш по-големи провали ", уверен е медикът. Той е безапелационен, че подобряването на имунизационния развой е спасението.

" Имунитетът и антителата падат няколко месеца след имунизацията и има потребност от трета доза. Имунитетът, който е реализиран у нас, ще падне фрапантно, когато минат тези 6 месеца след всеобщото имунизиране. Вероятно доста европейски страни ще вкарат наложителна бустерна доза, с цел да бъде годен " зеленият документ ", може би това би трябвало да стане и у нас ", добави проф. Балтов пред Bulgaria ON AIR. Депутатът показа наблюденията си върху здравната система, която по думите му изнемогва, а медиците са на лимита на силите си. Той беше безапелационен, че ГЕРБ-СДС ще поддържа всяка рационална мярка, обвързвана със опазването на здравето.

" ГЕРБ ще поддържа всичко, което е положително за хората. В нашата стратегия желаеме базовата заплата при лекарите да бъде 3 000 лева, при експертите по здравни грижи - 2 000 лева, при санитарите - 1 000 лева Това го нямаше в договарянията. Но считаме, че ще ни поддържат нашите сътрудници в Народното събрание ", съобщи проф. Балтов. Един от целите, които той акцентира, е завършването на електронното опазване на здравето, което ще разреши следенето на пациентите и вярното им лекуване. Балтов дефинира като обречена и популистка концепцията лечебните заведения да не бъдат търговски сдружения. И прикани да се назначи инспекция на тестванията, поръчани за учениците, тъй като имало съмнителни неща към доставките. Припомняме, че в понеделник депутатът от " Демократична България " доктор Александър Симидчиев също разяснява концепцията за промени на лечебните заведения, която измежду главните цели на Българска социалистическа партия. Той установи, че в случай че по време на пандемичната рецесия стартира да се пипа комерсиалният им статут, рискуваме да ги банкрутираме.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР