Олимпийският вицешампион в свободната борба от Лондон 2012 Билял Махов

...
Олимпийският вицешампион в свободната борба от Лондон 2012 Билял Махов
Коментари Харесай

Олимпийски вицешампион по борба е нарушил антидопинговите правила

Олимпийският вицешампион в свободната битка от Лондон 2012 Билял Махов може да бъде дисквалифициран за две години поради нарушение на антидопинговите правила. Борецът в тежката категория призна самичък това в изявление за съветската организация ТАСС.

" Когато ме привикаха допинг офицерите, аз таман се прибирах от Германия след интервенция. В този миг бях в рехабилитация и се инжектирах с разнообразни хормонални медикаменти. Не се отнесох изцяло съществено с този въпрос, не му отделих задоволително внимание и не обясних в точния момент обстановката. Сега остава комисията да реши дали съм го направил с предумисъл и дали съм се възползвал непочтено от обстановката ", сподели Махов за ТАСС.

" Това се случи в интервал без шампионати, само че защото сме експерти, ние можем да бъдем регулиране по безусловно всяко време. Трябваше да управлявам този развой, само че се бях отпуснал в доста връзки и това ми убегна. Направих си интервенция и хормоналните медикаменти бяха инжектирани в гърба, шията и коляното ми, с цел да бъде възобновена хрущялна тъкан. Трябваше да го разглася пред допинг контрола авансово, само че не го направих ", продължи борецът в тежка категория.

" Сега групирам документите от рехабилитацията - какво и по какъв начин правех. Във всички случаи ще получа някакво наказване, като минимумът по устав е две години ", приключи той.

32-годишният Махов е троент международен първенец по битка свободен жанр и сребърен медалист от Лондон 2012.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР