Олимпийският вицешампион на 800 метра от Лондон 2012 Найджъл Амос

...
Олимпийският вицешампион на 800 метра от Лондон 2012 Найджъл Амос
Коментари Харесай

Първият олимпийски медалист от Ботсвана продава медала си след наказанието за допинг

Олимпийският вицешампион на 800 метра от Лондон 2012 Найджъл Амос от Ботсвана реши да продаде медала си, откакто беше дисквалифициран поради позитивна допинг проба, оповестява " Inside the Games ".

Амос е първият олимпийски медалист в историята на Ботсвана. През юли 2022 година лекоатлетът беше осъден, откакто в допинг тестът му бяха открити метаболити GW1516.

" Това беше финансово изтощаващ развой. В момента този популярен орден от Игрите през 2012 година е единствената ми инвестиция или пенсия. Преговарям с разнообразни заинтригувани страни, в това число финансови съветници, за това по какъв начин това отличие може да поддържа мен и фамилията ми. Изключително мъчно е за един състезател да оцелее в Ботсвана, където не ни заплащат пенсия или някакви еднократни застрахователни суми ", сподели Амос.

29-годишният състезател има също злато на 800 метра на Универсиадата в Казан.

Амос е отхвърлен от спорта със задна дата от 12 юли 2022 година до 11 юли 2025-а, което значи, че ще пропусне Олимпиадата в Париж следващата година. Всички резултати на спортиста, показани от него от 4 юни 2022 година, са анулирани. Санкцията е по-малка от общоприетите четири години за сходно нарушение, защото той е признал виновността си.

Амос ще резервира сребърния си орден от Лондон 2012, защото провинението му е от по-късен стадий в кариерата му.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР