Олимпийският шампион по фигурно пързаляне при танцовите двойки Роман Костомаров

...
Олимпийският шампион по фигурно пързаляне при танцовите двойки Роман Костомаров
Коментари Харесай

Роман Костомаров се появи на леда и с Татяна Навка

Олимпийският първенец по фигурно пързаляне при танцовите двойки Роман Костомаров излезе на леда с партньорката си Татяна Навка във вечерната стратегия на шоуто, отдадено на 50-годишнината на Иля Авербух, оповестява ТАСС.

Навка и Костомаров извършиха програмата " Кармен ", с която завоюваха купата на Игрите в Торино 2006. По-рано в дневната стратегия на шоуто Костомаров излезе на леда на кънки в номер с присъединяване на брачната половинка си Оксана Домнина.

" Днес Иля въодушеви Роман да излезе на леда. Рома, доста се гордея с теб. Ти си образец за всички нас ", сподели Навка.

" Не мога имам вяра, че облякохме тези костюми 18 години по-късно. Ние вървяхме към този ден доста дълго - състезавахме се дружно, нашата младост в никакъв случай няма да бъде забравена. Това бяха невероятни, страхотни осъществявания. И това е с помощта на теб, Иля ", добави тя.

" Още един път ви благодаря за посрещането. Както дадох обещание, излязох на леда. Много благодаря на моята прелестна партньорка Татяна ", съобщи Костомаров.

На 11 декември той разгласява видео в обществените си мрежи, в което демонстрира първите си тренировки на леда. В неделя Костомаров и екипът на шоуто " Авербух " участваха в юбилейното шоу, което се организира на леда на московската " ВТБ Арена ".

46-годишният фигурист дружно с Татяна Навка стана първенец на Олимпийските игри в Торино през 2006 година. Двамата са също двукратни международни и трикратни европейски първенци, както и спечелили във финалите на сериите Гран При. През януари Костомаров беше признат в реанимация с пневмония и беше подложен в медикаментозна кома. Заради сепсис получава съществени проблеми с кръвообращението. През февруари стана известно, че той е с ампутирани два крайници по колената и без пръсти на двете ръце.

Иля Авербух е режисьор, хореограф и продуцент на най-грандиозните спектакли на лед в Русия. Той е също олимпийски вицешампион от Солт Лейк Сити 2002 в танцовите двойки с Ирина Лобачьова, както и международен и европейски отличник.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР