Олимпийският огън пристигна във Франция. Два месеца и половина остават

...
Олимпийският огън пристигна във Франция. Два месеца и половина остават
Коментари Харесай

Олимпийският огън пристигна в Марсилия, приветстваха го над 150 хил. души

Олимпийският огън дойде във Франция. Два месеца и половина остават до откриването на Олимпийските игри в Париж на 26 юли.

 

Тримачтовият транспортен съд „ Белем “ дебаркира на остарялото пристанище в Марсилия след 12-дневно странствуване, което стартира от Атина.

 

Приветстваха го над 150 хиляди души на френска територия, измежду тях бе и президента Макрон. Около 6000 чиновници на реда охраняваха региона, инспектирани са близо 3400 кораба.

 

 (националния химн – бел.ред.).

 

Самолети изобразиха във въздуха петте олимпийски кръга, а по-късно пуснаха пушек в цветовете на знамето на Франция.

 

От четвъртък, 9 май, Олимпийският огън ще стартира двумесечната обиколка из Франция, като премине през 450 града. 10 000 души ще вземат участие в щафетата, която би трябвало да доближи градините Тюйлери в Париж за откриването на Игрите на 26 юли.

 

Каква е традицията?

Няколко месеца преди началото на олимпийските игри, на особено празненство в Гърция, се възпламенява олимпийският огън. След това факлаta огън потегля на път по света. Преминава през разнообразни страни, до момента в който доближи страната - хазаин на игрите. Факлата се носи от разнообразни хора, които си я предават като щафета. 

 

Огънят стои разпален до края на игрите.

Идеята за олимпийския огън произлиза от древногръцките церемонии, при които по време на античните олимпийски игри в олтара на светилището на Хестия е горял заветен огън. Днес огънят се пали с огледало и слънчеви лъчи пред храма на богиня Хера, който се намира против храма на господ Зевс.

 

Инфо: бТВ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР