Олимпийският огън пристигна на френска територия, като дойде на борда

...
Олимпийският огън пристигна на френска територия, като дойде на борда
Коментари Харесай

Олимпийският огън бе посрещнат от 150 000 души в Марсилия

Олимпийският огън дойде на френска територия, като пристигна на борда на тримачтовия транспортен съд " Белем " на Старото пристанище в Марсилия малко след 19 часа локално време, като бе посрещнат от 150 000 души, съобщи Агенция Франс Прес.

Това става два месеца и половина преди началото на Олимпийските игри, които стартират в Париж на 26 юли.

Огънят потегли на борда на кораба от Гърция преди 12 дни. Той бе посрещнат и от една от огромните групи последователи на Олимпик Марсилия - " Саут Уинърс ", които бяха подготвили впечатляваща хореография, напомняща, че вторият по огромните град във Франция е бил учреден от гърци преди 2600 години.

" Това е неоспорим триумф - хиляди и хидяли хора минаха през днешния ден през Старото пристанище. Вижда се хубостта на нашия град. Днес ние сме центърът на света ", разяснява кметът на Марсилия Беноа Паян.

Факлата с огъня бе поета от Флоран Маноду, който е олимпийски първенец в плуването на 50 метра свободен жанр от Олимпийските игри в Лондон през 2012 година, като това стана под звуците на френския химн - Марсилезата.

Церемонията включваше и самолети, които кръжаха над пристанището и изобразиха във въздуха петте олимпийски кръга, а по-късно пуснаха пушек в цветовете на знамето на Франция.

На церемонията присъстваше и президентът на Франция Еманюел Макрон. " Пристигането на олимпийски огън в Марсилия е доста алегорично, тъй като този град, учреден от гърци, е знак на нашето другарство ", разяснява пред Агенция Франс Прес посланикът на Гърция във Франция Димитриос Зевелакис. / БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР