Олга Храмова, Йоана Илиева, Белослава Иванова и Емма Нейкова стартираха

...
Олга Храмова, Йоана Илиева, Белослава Иванова и Емма Нейкова стартираха
Коментари Харесай

Сабльорките ни спечелиха клубния шампионат по фехтовка в Италия

Олга Храмова, Йоана Илиева, Белослава Иванова и Емма Нейкова стартираха чудесно сезон 2023/24, като завоюваха първо място на сабя в клубния шампионат по фехтовка в Каляри, Италия.

В конкуренцията на 10 отбора от 7 страни българките демонстрираха отлична игра, демонстрираха самочувствие и справедливо стигнаха до златните медали.

В групите Храмова, Илиева, Иванова и Нейкова записаха проваляне от Клуб дел Есгрима ел Осо (Испания) с 40:45 и победа против Страсбург (Франция).

В четвъртфиналите нашите девойки се постановиха с 45:23 над Рипоста Букурещ (Румъния), а по-късно в полуфиналите сабльорките ни победиха Фиаме Джиали (Италия) с 45:40.

На финала българският отбор взе реванш от състава на Есгрима ел Осо (Испания) за загубата си в групите и победи в конкуренцията след 45:37 туша.

Титлата в Каляри е чудесно начало на сезон 2023/24, в който предстоят квалификации за Олимпийските игри в Париж 2024. До пролетта тимът ни би трябвало да натрупа още опит и самочувствие, с цел да завоюва мечтаната квота за олимпиадата.

В конкуренцията на шпага при мъжете българите се класираха на 11-о място от 13 участници. В групите Йордан Гълъбов, Рахим Рашайда, Светлозар Искров и Александър Костадинов отстъпиха на Фиаме Оро (Италия) с 30:45 и пред Це Гаумо (Белгия) с 35:45. В елиминациите шпажистите ни изгубиха от Сен Гратиен (Франция) с 33:45 и по този начин приключиха шампионата на 11-о място.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР