Окръжната прокуратура в Монтана предаде на съд А. Ш. от

...
Окръжната прокуратура в Монтана предаде на съд А. Ш. от
Коментари Харесай

Шофьор на такси от Лом е предаден на съд след смъртта на пешеходец

Окръжната прокуратура в Монтана съобщи на съд А. Ш. от Лом, който като водач на такси блъснал и умъртвил пешеходец, оповестиха от Съдебната палата в Монтана.

Вечерта на 20 август 2022 година А. Ш. е управлявал таксиметров автомобил по улица „ Дългошевско шосе “ в Лом. Движел се е със 70 километра в час при оптималната позволена скорост от 50 километра в час. Наближавайки място на осъществяване на сватбено празненство в центъра на Лом, той не видял един от гостите, който се движел по пътното платно и го блъснал. А. Ш. е подал сигнал на телефон 112 и потърпевшият е откаран в болница. Въпреки напъните на лекарите, малко по-късно той е умрял.

Срещу водача е повдигнато обвиняване за причиняване на гибел по несъобразителност при ръководство на моторно транспортно средство, което планува наказване отнемане от независимост от три до осем години по член 343 от Наказателния кодекс, прецизираха от Съдебната палата в Монтана.

От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана оповестиха за Българска телеграфна агенция, че при произшествия по пътищата на района през предходната година са починали осем души, а 150 са били ранени.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР