Окръжна прокуратура – Добрич предаде на съд двама мъже -

...
Окръжна прокуратура – Добрич предаде на съд двама мъже -
Коментари Харесай

Двама пребили до смърт случаен минувач на улицата в Добрич отиват на съд

Окръжна прокуратура – Добрич съобщи на съд двама мъже - на 23 и 30 години, пребили до гибел на улицата мъж, единствено тъй като леко бутнал единия.

Д.Д. (23 г.) и К.П. (30 г.) са упрекнати за ликвидиране, осъществено по изключително непосилен за жертвата метод и с особена свирепост по хулигански подбуди. Двамата са съучастници в осъществяването на тежкото действие.

Разследването по случая е стартирано на 21 октомври 2022 година, откакто 52-годишен мъж е открит на улица в Добрич в безпомощно положение. Въпреки напъните на лекарите в болничното заведение, където бил отведен мъжа, той умрял. Назначената съдебно-медицинска експертиза открила, че той е станал жертва на тежко престъпно закононарушение. По тялото му и най-много по главата му били открити голям брой контузии, които доказвали, че е свиреп пребит. 

В хода на следствието са събрани доказателства за присъединяване в зверското закононарушение на двамата млади мъже.

Установено е, че в нощта на 20 против 21 октомври те, дружно с други свои познати, се черпили в дома на единия. Малко след среднощ, откакто към този момент били използвали доста количество алкохол, излезли от жилището и се насочили към квартал на Добрич, с цел да си купят опиати. Не намерили и подразнени тръгнали назад към дома на 30-годишния.

В това време 52-годишният мъж, който също бил почерпен, вървял към дома си. Разминавайки се с по-младите мъже, той несъзнателно бутнал единия от тях.

Тогава К.П. го блъснал мощно по лицето, с което го поваалил на земята. Двамата почнали да го ритат, главно по главата. Някои от ритниците попаднали в гръдния панер и корема на мъжа. След като завършили с побоя, го оставили в безпомощно положение на улицата и се прибрали в дома на К.П.

Служители на охранителна компания забелязали пребитиия мъж към 3:00 часа. Той бил неотложно отведен в болничното заведение в Добрич, където умрял.

Предстои делото против двамата да бъде планувано за разглеждане в Добричкия областен съд. Ако бъдат приети за отговорни те могат да получат санкции „ отнемане от независимост “ за период от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР