Окръжна прокуратура – Добрич предаде на съд Д.Д. (23 г.)

...
Окръжна прокуратура – Добрич предаде на съд Д.Д. (23 г.)
Коментари Харесай

Прокуратурата в Добрич предаде на съд двама обвинени в убийство през октомври 2022 г.

Окръжна прокуратура – Добрич съобщи на съд Д.Д. (23 г.) и К.П. (30 г.), упрекнати за ликвидиране, осъществено по изключително непосилен за жертвата метод и с особена свирепост по хулигански подбуди - закононарушение по член 116, ал.1, т. 6, прочие 2 и прочие 3, и т. 11, прочие 1, по отношение на член 115, по отношение на член 20, алинея 1 от Наказателен кодекс. Двамата са съучастници в осъществяването на тежкото действие.

Разследването по случая е стартирано на 21 октомври 2022 година, откакто 52-годишен мъж е открит на улица в Добрич в безпомощно положение. Въпреки напъните на лекарите в болничното заведение, където бил отведен мъжа, той умрял. Назначената съдебно-медицинска експертиза открила, че умрелият е станал жертва на тежко престъпно закононарушение. По тялото му и най-много по главата му били открити голям брой травматични увреждания, показващи, че той е станал жертва на побой.

В хода на следствието били събрани доказателства за съпричастността на Д.Д. и на К.П. към убийството. В нощта на 20 против 21 октомври, двамата мъже дружно с други свои познати се черпили в дома на единия. Малко след среднощ, откакто към този момент били използвали доста количество алкохол, те излезли от жилището и се насочили към жилищен квартал в Добрич, от където предполагали, че могат да си закупят опиати. Търсенето останало без триумф и подразнени двамата мъже тръгнали назад към дома на К.П.

В това време жертвата на закононарушението, който също бил в нетрезво положение, вървял към дома си. Разминавайки се с по-младите мъже, 52-годишният несъзнателно бутнал един от тях. Това отключило експанзия от страна на обвинения К.П. и той нанесъл мощен удар с ръка в региона на лицето на инцидентния минувач, в резултат на който мъжът паднал на земята. К.П. и Д.Д. почнали да нанасят удари с крайник по жертвата, които били ориентирани главно в главата му, някои попаднали и в гръдния панер и корема на мъжа. След като завършили с побоя, двамата оставили в безпомощно положение мъжа на улицата и се прибрали в дома на К.П.

Жертвата на хулиганското посягане бил видян от чиновници на охранителна компания към 03:00 часа на 21 октомври. Той бил неотложно отведен в болничното заведение в Добрич, където умрял.

Предстои делото против двамата обвинени да бъде планувано за разглеждане в Добричкия областен съд. Ако бъдат приети за отговорни те могат да получат санкции „ отнемане от независимост “ за период от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР