Окръжен съд – Разград определи едно общо наказание от 2

...
Окръжен съд – Разград определи едно общо наказание от 2
Коментари Харесай

В Разград дадоха 2 години затвор на мъж за кражба на колело и ползване на чужди банкови карти

Окръжен съд – Разград дефинира едно общо наказване от 2 години „ отнемане от независимост “ и 500 лева глоба на И.И. от град Завет за нелегално потребление на 2 броя чужди банкови карти и кражба на велосипед.

На 25 август 2023 година подсъдимият се завърнал от Германия и помолил собствен прочут да го вземе от Търговище и да го закара до Завет. По пътя му обяснил, че няма къде да нощува и изискал да го приюти. Приятелят на подсъдимия се съгласил и го настанил в обособена стая в дома си, който се намирал в село близо до Завет. Около среднощ И.И. отишъл в кухнята и там намерил портмоне с дебитна карта, която била на майката на неговия хазаин. Подсъдимият отишъл пешком до Завет и направил 12 несполучливи транзакции, оповестяват от съда.

След несполучливите опити да изтегли пари, от двора на къща в Завет откраднал велосипед и с него се придвижил назад до дома на своя хазаин и си лежащ.

В късния следобяд на идващия ден от автомобила на своя хазаин взел дебитната му карта ведно с лист, на който бил записан ПИН - кода. Вечерта изчакал стопаните на дома, в който бил приютен, да си легнат и още веднъж пеш се придвижил до Кубрат. От бензиностанция си купил питиета на стойност 3,20 лева, а от банкомат съумял да изтегли 470 лв., като една от транзакциите била несполучлива поради неверен ПИН. С изтеглените пари И.И. платил на таксиметров водач, който го закарал до търговищко село.

На идващия ден пострадалият хазаин открил неналичието на картата и подал сигнал в районно управление (на МВР) Министерство на вътрешните работи - Кубрат, след което било формирано досъдебно произвеждане и чиновници на Министерство на вътрешните работи разкрили причинителя на незаконните действия – 22-годишния И.И. Мъжът е осъждан няколкократно, като е изтърпявал наказване пробация за нанасяне на телесна щета и отнемане от независимост дейно за обири.

Съдът призна подсъдимия за отговорен в това, че на 26 и 27 август 2023 година в градовете Кубрат и Завет, работил в изискванията на продължавано закононарушение и употребявал данни от платежни принадлежности – 2 броя дебитни карти, като направил с тях сполучливи и несполучливи транзакции и едно заплащане с дебитна карта на обща стойност 643,20 лв.., без единодушието на титулярите.

Съдът призна подсъдимия за отговорен и по второто повдигнато от Окръжна прокуратура обвиняване, съгласно което на 26.08.2023 година в Завет е лишил непозната движима движимост – велосипед на стойност 180 лв., без единодушието на притежателя, с желанието незаконно да я присвои.

За осъществените закононарушения на И.И. му бе наложено едно общо наказване в размер на 2 години „ отнемане от независимост “ и 500 лева глоба, което да бъде изтърпяно при първичен непоколебим режим. Той ще заплати по сметка на ОД на Министерство на вътрешните работи Разград и разходи по производството в размер на 83,97 лева

Решението на съда предстои на митинг и обжалване в 15-дневен период пред Апелативен съд – Варна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР