Окръжен съд – Монтана прие за признаване и изпълнение присъда

...
Окръжен съд – Монтана прие за признаване и изпълнение присъда
Коментари Харесай

Трафикант на жени от Монтанско изрева в Испанския затвор: Искам да съм близо до болните си родители, връщат го у нас

Окръжен съд – Монтана одобри за признание и осъществяване присъда на магистрати от Мадрид против български жител, наказан в Испания за трафик на хора за насилствена проституция и полови похищения против тях. 
Според изпратените от испанска страна документи, през 2015 година М. А. Д. от село Габровница, община Монтана, дружно с трима свои съучастници убедили две български дами да заминат за Испания като им дали обещание работа и заплата. В Мадрид обаче жертвите им били принудени със закани да проституират. М. А. Д. подложил една от дамите и на полови насилия. 
През май 2015 година двете дами съумели да избягат и потърсили протекция в полицейски сектор в Мадрид. По случая почнало следствие и четиримата съучастници в трафика на хора били арестувани. 
На 11 декември 2019 година М. А. Д. е бил наказан от Окръжен съд – Мадрид на 29 години затвор за трафик на хора за наложително проституиране и полови похищения. М. А. Д. е наказан в Испания и да изплати общо 116 000 евро на двете си жертви за претърпените от тях неимуществени вреди и половите насилия. 
През 2023 година М. А. Д. е подал молба присъдата му да бъде приета и призната за осъществяване в България, с цел да бъде близо до болните си родители. След като се срещна с всички документи по делото Окръжен съд – Монтана одобри за осъществяване присъдата на Окръжен съд – Мадрид против българския жител М. А. Д. – 45 годишен, от село Габровница, приспособява я към българското законодателство, и му наложи наказване от 18 години „ Лишаване от независимост “, които да изтърпи при първичен „ непоколебим “ режим. Съдът приспадна от наказването изтърпяната към този момент част от присъдата в Испания.
Решението на съда предстои на обжалване и митинг в 14 дневен период пред Апелативен съд – София. 
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР