Около Путин кръжат милитаризирани ястреби, които очакват той да не

...
Около Путин кръжат милитаризирани ястреби, които очакват той да не
Коментари Харесай

Христо Грозев: Около Путин кръжат „ястреби”, които може да го отстранят

Около Путин кръжат милитаризирани „ ястреби ”, които чакат той да не се оправи с войната в Украйна и да го отстранят. Това мнение изрази в ефира на Нова телевизия журналистът Христо Грозев от проверяващото издание „ Белингкет ”.

„ През последните седмици разговарях с хора от кръга към Кремъл. Те се пробваха да насочат посланието, че за света сега Путин е миротворец, защото към него кръжат „ ястреби ”, които чакат той да не покаже никакви позитивни ходове във войната, да изгуби част от позициите си в Русия, да се опасява да направи обща готовност, а това е единственият ход, който да обърне войната, изключително в Херсон. Има група милитаризирани „ ястреби ”, които чакат Путин да не се оправи с войната и да го отстранят ”, сподели Христо Грозев.

Според него към момента има сериозен риск за нахлуване към трета страна. „ Ако има 1-2 явни загуби, които не могат да бъдат обяснени по съветския ефирен ефир вечер, в случай че станат явни тези загуби, в тактиката на Путин се включва похищение на публичното внимание посредством разширение на войната отвън Украйна. В момента виждаме доста послания по пропагандистките канали, че тази война към този момент не е война с Украйна, а е с НАТО. Един предпазен удар от тяхна страна в трета страна ще понижи общественото напрежение в Русия ”, съобщи Грозев.

По думите му сега се появяват от ден на ден гласове в Русия, които назовават Путин „ слаб президент ”, „ смешник ”. Това ставало в Телеграм канали. „ Тези канали се държат от глави на военнизирани групи. Те не престават да не бъдат задържани, някои ги поддържа ”, счита Грозев.

Относно контраофанзивата, подхваната от Украйна, той сподели, че забавни знаци за това са патриотичните канали в Телеграм, които в последните дни са безмълвни.

„ Но това даже не е същинската атака, тя се чака действително в първите дни на септември. В момента превесът на сили и мотивация е на страната на Украйна. Русия не може да обърне това, в случай че не вкара най-малко още 100 000 бойци, което е доста мъчно ”, счита Христо Грозев.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР