Около два месеца ще отнеме само описването на щетите от

...
Около два месеца ще отнеме само описването на щетите от
Коментари Харесай

Земеделците в Дулово чакат компенсации от държавата след бруталната градушка

Около два месеца ще отнеме единствено описването на вредите от тежката градушка, която унищожи изцяло реколтата на земеделците в Дулово. Това съобщи bTV от изумения от естествената буря регион. Причината за бавното разказване на провалите е, че те са доста, а комисията, която би трябвало да свърши работата, е единствено една.

На фрагментите от мястото се вижда, че дините в бостаните да безусловно разрушени от ледените топчета, а в същото положение са и овошките. Поне 25 производители към този момент са подали заявки, че са изгубили продукцията си. Те чакат ръководещите да потвърдят на процедура поръчките си, че българското земеделие ще бъде техен приоритет.



Земеделците обявиха, че предварителните вложения в един декар бостан са сред 300 и 400 лв., а в същата повърхност овощна градина - към 1000 - 1500 лв.. Те чакат помощ от страната, тъй като това е поминъка на района и без него те остават без прехранване.

Производители на плодове са изключително тъжни за унищожената годишна продукция от праскови, която таман е била подготвена за бране.



По данни на организацията за битка с градушките, противоградовата отбрана на 6 август е почнала в 9.50 часа и е траяла до 15 часа, като са изстреляни 54 палки и 288 пиропатрона. Според държавната институция, това значително е понижило резултата от рухването на ледените парчета.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР