Около 78% от бременните жени имат проблеми със съня. Често

...
Около 78% от бременните жени имат проблеми със съня. Често
Коментари Харесай

Какви са подходящите пози за сън при бременните жени

Около 78% от бременните дами имат проблеми със съня. Често бъдещите майки се оказват спящи по тил, само че това е поза, която основава предпоставки за рискови положения както за майчиния, по този начин и за организма на нероденото бебе. Това е годно изключително след първия триместър от бременността.

Колкото повече нараства бебето в стомах на майката, толкоз по-тежко става то и сънят по тил води до прилепяне на тънките вътрешности и някои основни кръвоносни съдове в тялото на бременната жена. Това може да докара до нарушение на циркулацията на кръвта и дефицит на О2 както за нея, по този начин и за бебето, което в този миг към момента си го набира от майчиния организъм.

Някои от заплахите са раждане на бебе с ниско тегло и даже загиване на плода. По-незначителните, само че въпреки всичко неприятни, странични резултати са образуването на хемороиди, ниско кръвно налягане, болки в гърба, проблеми с дишането и храносмилането.

 Снимка 377944

При по-напреднала бременност, бъдещата майка сама се разсънва след прекарано известно време по тил, заради дискомфорта, който това към този момент ѝ основава. Специалистите поучават бременните дами да спят на лявата си страна.

Ако сте в напреднала бременност и изпитвате усложнения в дишането или имате стомашни киселини, може да се поизправите, като поставите огромна възглавница зад главата и гърба си. Можете да подкрепите кръста и корема си с тънки възглавници след 20-тата седмица от бременността, изключително в случай че имате болки в гърба.

Въпреки че през първия триместър от бременността можете да спите по тил или по стомах, лекарите поучават още по това време да започнете да се приучавате да спите на едната си страна и да избягвате тези пози, които в по-късен стадий стават травматични.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР