Около 200 души се включиха в митинг на площад Независимост

...
Около 200 души се включиха в митинг на площад Независимост
Коментари Харесай

Митинг в центъра на София настоява за достойна подкрепа за украинските бежанци -

Около 200 души се включиха в протест на площад " Независимост " в столицата, който упорства за " почтена поддръжка за украинските бежанци от българската страна ".

" Вече повече от три месеца след началото на тази война на заличаване против украинския народ българските институции показват тежки организационни дефицити в оправянето с бежанската рецесия. Нещо повече. Забелязват се ясни злонамерени трендове. Систематично не се оказва помощ и протекция на бежанците - най-вече майки с деца. Свидетели сме на некомпетентност и даже неприязън към търсещите леговище у нас украинци. Вместо българските институции пламенно да се опълчват на пропутинистката агитация, те прекомерно постоянно спомагат в построяването на отрицателен облик на бежанците, като употребяват единични случаи, с цел да обобщават и да наложат в българското общество извънредно отрицателни настройки към украинците и Украйна " - обявиха стачкуващите.

" Без всекидневните старания на множеството доброволци и благотворителни начинания до момента щеше да се стигне до филантропична злополука. Но колкото и да е основна помощта на самоорганизиралите се български жители, тя единствено отчасти може да компенсира бездействието и злонамереността на институциите. Позорното изказване на вицепремиера Константинова от 30 май е последното от поредност дейности, целящи да прогонят украинските бежанци. Същевременно върху българския народ се слага срамно клеймо като безчувствени и безчовечни човеци, неспособни да проявят най-елементаро състрадание и взаимност към беззащитните и лишени от дом украински бежанци " - заявиха организаторите на митинга.

Те упорстват за: " доклад на средствата, получени от Европейски Съюз за справяне с бежанската криза; преустановяване на порочните практики и правене на цялостна тактика за поддръжка на украинските бежанци; съответна връзка на тактиката и съответни ограничения за опълчване на пропутинистката пропаганда; стъпки за интеграцията на бежанците - първоначално всеобщо образуване на курсове по български език за възрастни и деца, приемане на децата в детски градини и училища; оставка на вицепремиера Калина Константинова заради непросветеност и неприемливо отношение, несъвместими със заемания от нея пост. "


Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР