Около 20 са вече записалите се любители и професионални художници

...
Около 20 са вече записалите се любители и професионални художници
Коментари Харесай

Любители и професионални художници ще творят в първи художествен пленер на открито сред водни лилии

Около 20 са към този момент записалите се фенове и професионални художници от цялата страна за присъединяване в първия живописен пленер навън измежду водните лилии. Пленерът ще се проведев рамките на шест дни -от 20до 25 май 2024 година,във фермата за водни лилии, която се намира против изхода (посока Долна Митрополия) на с. Опанец, до Метро на пътя Русе – София.Организатор на пленера еплевенчанинътДойчин Владимиров-управител на ферматаза водни лилии,със съдействието на Община Плевен.Инициативата е въодушевена от основоположника на импресионизма Клод Моне – създателят има към 250 приключени картини на водни лилии, а ползата му към тези цветя в никакъв случай не се изчерпва.

Записването става след изпращане на поръчка за присъединяване, крайният период за това е19 май 2024 г.Творците ще имат опция в границите на целия интервал от 20до 25 май, от изгрев до залез, в който ден или дни си изберат, без ограничаване във времето и продължителността на престоя, да рисуват във фермата за водни лилии.Картините ще бъдат изложени в особено обособено затворено място, с цел да може, до момента в който съхнат, да бъдат обсъждани от посетителите, като ще имат опция и за продажба (ако създателят желае).

Официално начало на пленера ще бъде даденона 20 май,понеделник, от 10,00 часа.

На 25 май, събота, от 10.00 часа фермата за водни лилии ще отвори порти и за външни гости, фенове на изкуството, посетители и представители на бизнеса. На публично празненство от 17.00 часа ще бъдат излъчени най-впечатляващите картини, а особено жури ще награди класираните в пленера на първите три места.

Подробности за записванетои за регламента на пленера може да намерите на:https://konkurs-bg.com/products/product_id/7741?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR33hXZO2mZOj3kjjHV7afq8WTDlsdG-XQ-vSRok5Mc66PrvSP1d-Pbs4PA_aem_AdxcASz0sEphAUMkkjZYUHDgQf58kyf0ovrPSTye0RIOHhOrUFNZhwa5XLN0uicDECtx8f4cmGoRJ-LaD1Rdb5b7
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР