Около 10 000 българи са болни от множествена склероза. Това

...
Около 10 000 българи са болни от множествена склероза. Това
Коментари Харесай

10 000 българи са болни от множествена склероза

Около 10 000 българи са заболели от множествена склероза. Това стана ясно от думите на психотерапевта Грети Иванова от Фондация ”МС Общество - България ”.
Около 40% от болните от Множествена склероза са в непрекъснатото депресивно положение. 15% от страдащите от Министерски съвет имат суицидни мисли или опит за самоубийство, акцентира психологът.

„ Най-често срещаните последици, които Министерски съвет нанася върху душeвността, са меланхолия, експанзия и автоагресия, тревога, хронична фрустрация, внезапно намаляване на прага на приемливост и толерантност. В България няма и указател на болните с Министерски съвет. Официалната статистика е от 1985 години и съгласно нея броят на хората с тази диагноза е 3500, само че пациентите са към 10 000 души. Това са хора в дейна възраст, нормално сред 20-40 години, като през последните години възрастовата граница при новодиагностираните случаи доста пада. Вече има 14-15-годишни деца с Министерски съвет. Според експертите се следи наклонност на хипердиагностика”, изясни Иванова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР