Огромни инвестиции в Несебър. За какво ще бъдат похарчени 15

...
Огромни инвестиции в Несебър. За какво ще бъдат похарчени 15
Коментари Харесай

Огромни инвестиции в Несебър. За какво ще бъдат похарчени 15 милиона

Огромни вложения в Несебър. За какво ще бъдат изхарчени 15 милиона

Огромни вложения в Несебър. Нов амфитеатър, аквариум и ремонт на църкви следва в красивия морски град.

Кметът на Несебър Николай Димитров се включи в разискване на трите концепции за интегрирани териториални вложения с присъединяване на Общината, които минаха сполучливо първия стадий на оценка, оповестява 24 часа.

В тази фаза зелена светлина получи една самостоятелна идея на

Община Несебър – за понижаване на вторичното разпрашаване и замърсяване на въздуха,

посредством основаване на зелена инфраструктура в градска среда.

Другите две са комбинирани и ще се извършват в партньорство с Национална спортна академия, Община Сливен, Община Созопол, неправителствени организации и учебни заведения.

В разискването, в качеството на представители на сътрудниците,

участваха кметът на Созопол Тихомир Янакиев и Валентин Добрев – шеф „ Административно-стопанска активност “ към НСА.

Кметът на Несебър господин Димитров показа обектите, заложени в комбинираните концепции,

които Община Несебър ще осъществя след сполучливо прекосяване на процедура по дефинитивно утвърждение:

– Научно-изследователския център , включващ аквариум и природонаучен музей, ситуиран на северния бряг в Новия Несебър, който ще бъде осъществен в партньорство с НСА.

Изграждане на открита амфитеатрална сцена с над 1000 места на северния бряг в Новия Несебър, както и действия по консервация, социализация и експониране на обекти от „ Културно-туристическия маршрут „ Духовен път “ ще се изпълнят в партньорство с Община Созопол – включени са църквите „ Христос Пантократор “, „ Архангел Михаил и Гавраил “ и „ Свети Тодор “.

Освен капиталовите планове, в комбинираната идея с Община Созопол са планувани и ограничения за предварителна защита и ръководство на риска от наводнения – възобновяване проводимостта на речното корито на р. Хаджийска и биологично подсилване на крайбрежията.

Проектите за строителство на аквариума и амфитеатъра и реставрацията на средновековните несебърски храмове са огромни и капиталоемки, по тази причина търсим финансови запаси от външни източници.

Работим настойчиво и имаме планова подготвеност за доста обекти.

Търпението и последователността в гонене на поставените цели постоянно се отплаща. Благодаря на моите сътрудници за работата в обособените етапи – от планиране до обезпечаване на средства за реализация. “ – сподели Николай Димитров.

Основната цел на интегрирания метод е основаването на концепции в партньорство сред общини, обществен бранш, бизнес бранш и неправителствени организации, които на идващия стадий от оценката следва да бъдат разисквани обществено на събития, проведени от Звеното за обществени съвещания към Регионалния съвет за развиване.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР