Огромен протест срещу правителството на унгарския премиер , в който

...
Огромен протест срещу правителството на унгарския премиер , в който
Коментари Харесай

Десетки хиляди протестираха срещу Орбан в Будапеща

Огромен митинг против държавното управление на унгарския министър председател, в който се включиха десетки хиляди души, се състоя през днешния ден в центъра на Будапеща, заяви Българска телеграфна агенция.

Демонстрацията беше водена от 43-годишния правист Петер Мадяр, който беше женен за някогашната министърка на правораздаването в държавното управление на Орбан, Юдит Варга. Той сътвори неотдавна политическо придвижване, което е в съпротива на актуалната власт.

Протестиращите минаха в шествие до Народното събрание, чуваха се викания " Не се опасяваме! " и " Орбан, оставка! ".

Мадяр доби необятна известност през февруари, откакто направи шокиращи разкрития за вътрешните каузи на държавното управление. Той упрекна началничката на канцеларията на Орбан - Антал Роган, в ръководство на централизирана пропагандна машина. Петер Мадяр също по този начин разгласява запис на диалог с някогашната си брачна половинка, в който Юдит Варга разказва в детайли случай, в който старши асистент на Роган приема голям рушвет. Унгарската прокуратура сега изследва тези изказвания. Самият Мадяр назовава Орбан " началник на мафиотската страна ".

Това следствие и всеобщите митинги идват в неуместен за миг - малко преди изборите за европейски парламент през юни и малко след гръмък скандал с обвинявания за прикриване на полови похищения в държавен дом за деца. Заради последния случай през февруари бяха отстранени двама основни политически съдружници на Орбан - президентът на страната Каталин Новак и Юдит Варга.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР