Ограничен удар от страна на Израел върху една конкретна цел

...
Ограничен удар от страна на Израел върху една конкретна цел
Коментари Харесай

Запрянов: Израел отговори премерено на Иран, ударени са и проксита в Ирак и Сирия

" Ограничен удар от страна на Израел върху една съответна цел - военновъздушна база северозападно от иранския град Исфахан. Знаем, че има удари и върху проксита в Ирак и Сирия. Тоест, това е решителна проява на Израел, че също може да доближи до територията на Иран, като отговор на офанзивата от събота " - това обясни пред NOVA служебният министър на защитата Атанас Запрянов след известията от рано тази заран за израелска офанзива в Иран. 

Министърът назова това " обмислен, стеснен и съразмерен отговор " на офанзивата на Иран против Израел от събота, в която бяха изстреляни стотици дронове и ракети. Техеран мотивира това като отмъщение след хипотетичен израелски удар против неин посолски комплекс в Сирия. По-късно обаче означи, че  че " най-модерните ракети на страната не са били употребявани ".

" Използвахме остарели оръжия с минимална мощ против ционисткия зложелател ", сподели нощес бригаден военачалник Амир Али Хаджизадех, пълководец на аерокосмическите сили. Според министър Запрянов в тази ситуация на Израел са употребявани " много по-прецизни оръжия ". 

" Надяваме се, че няма да последва нова вълна от удари от страна на Иран ", добави българският боен министър. 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР