Оградата на Небет тепе не е съгласувана и не е

...
Оградата на Небет тепе не е съгласувана и не е
Коментари Харесай

Според Националния институт за недвижимо културно наследство оградата на Небет тепе е недопустима

Оградата на Небет тепе не е съгласувана и не е позволена. Това е мнението на Националния институт за недвижимо културно завещание /НИНКН/, оповестиха от пресцентъра на институцията.   Очаква се през днешния ден от института да излязат с публично мнение по случая, каквото към този момент е давано обратно във времето.
Поводът да търсим отговора на Националния институт е недоволството на пловдивчани от слагането на ограда на Небет тепе, което съгласно тях е интервенция в археологията.
Повечето от археолозите и архитектите, работили по плана, обаче са на мнение, че това е неотложно, по този начин както се прави на всички места по света при такива обекти.
Те даже сочат, че оградата е за сигурност на посетителите, с цел да няма нещастни случаи там.
Въпреки това всеобщо пловдивчани упорстват за разглобяване на оградата и даже се канят да стачкуват.
Заедно с всичко това, кметът Костадин Димитров, който наследи плана, твърди, че финансирането му от началото на 2024 година е от бюджета на Пловдив.
Проектът на стойност 7 210 982 лева още не е изпълнен, а към този момент има загуба за бюджета на Пловдив от 4 278 514 лева
Съществува заплаха бюджетът на Пловдив да бъде ощетен с още няколко милиона, в случай че планът не е изработен по разпоредбите и в случай че се наложи ремонт на оградата, написа Plovdiv24.bg.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР