Официалните данни за пожарите в Амазонка в Бразилия през август

...
Официалните данни за пожарите в Амазонка в Бразилия през август
Коментари Харесай

Пожарите в Амазонка са най-сериозните за последните 10 години

Официалните данни за пожарите в Амазонка в Бразилия през август би трябвало да бъдат поправени и ще покажат нарастване по отношение на предходната година , което значи, че пожарите са се нараснали до десетилетни равнища, разяснява пред " Ройтерс " академик, виновен за данните.

Бразилските медии оповестиха, че пожарите в бразилската част на тропическите гори на Амазонка са паднали с 5% през август, базирайки се на данни, които сега са на уеб страницата на държавната организация за галактически проучвания Inpe, които не са поправени.

Алберто Сецер, старши академик от Inpe, който взе участие в правенето на формалните данни разяснява, че докладването на финализирани данни е забавено заради неточност със спътник на НАСА .

Но откакто този проблем бъде поправен , той евентуално ще покаже, че пожарите са се нараснали с сред 1% и 2% през август 2020 година в съпоставяне със същия месец преди година, сподели Сецер. Това би означавало, че това е най-сериозният пожар за месеца от август 2010 година

" Ще се увеличи. Броят на пожарите, пожарни пиксели, ще се усилят. Може би до 1 или 2%, бих предположил ", сподели Сецер, базирайки се на топлинни петна, регистрирани на сателитни фотоси.

Пресслужбата на Inpe насочи искане за коментар до Сецер, който даде повече детайлности за изчисленията си и предизвести, че смяната от 1 до 2% е в рамките на неточност .

Министерството на науката и технологиите, което управлява организацията за галактически проучвания, не отговори на настояването за коментар.

Пресслужбата на президента Жаир Болсонару отхвърли да разяснява, насочвайки въпросите към кабинета на вицепрезидента Хамилтън Мурао, който е назначен да дава отговор за амазонските каузи. Офисът на Мурао не отговори на молба за коментар. Говорител на министерството на околната среда отхвърли да разяснява.
 Амазонската джунгла в Бразилия обезлесена с 25% за 6 месеца
Амазонската джунгла в Бразилия обезлесена с 25% за 6 месеца

Пожарите в Амазонската джунгла в Бразилия са се нараснали с съвсем 20% през юни

Нарастването на пожарите през август 2019 година до деветгодишен връх предизвика недоволството на международните водачи и обществеността, че Бразилия не прави задоволително , с цел да отбрани най-голямата дъждовна гора в света.

Защитници на околната среда и учени споделят, че Болсонару е отговорен за отслабването на отбраната на околната среда и приканва за развиването на Амазонка, насърчавайки противозаконните дърводобиви и спекулантите на земя да изчистят гората .

Амазонка всмуква големи количества въглероден диоксид и съгласно учените, че нейната отбрана е жизненоважна за ограничение на изменението на климата .

Inpe разгласява записка на уеб страницата си на 19 август, в която се споделя, че е имало проблем със спътника Aqua на НАСА, който генерира данни за пожари и вследствие на това данните са били непълни от 16 август.

НАСА разгласява вести на уеб страницата си, предупреждаващи за проблеми със сателит а.

Сецер разяснява, че Inpe търси различни източници на данни, с цел да поправя казуса , като пресметна, че може да отнеме една до две седмици, с цел да бъдат оповестени окончателните данни .

След като поправя данните, които съвсем напълно липсват за Амазонка за 16 август, дружно с по-малки разлики, генерирани от изчезналите данни за северната част на Амазонка, окончателните данни би трябвало да покажат леко повишаване.
 Болсонару забрани умишлените пожари в Амазония след данните за обезлесяване
Болсонару забрани умишлените пожари в Амазония след данните за обезлесяване

След като бе подложен под напън да не мисли единствено за стопанската система
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР