Офисът на Европейската прокуратура (ЕРРО) в румънския град Клуж-Напока извършва

...
Офисът на Европейската прокуратура (ЕРРО) в румънския град Клуж-Напока извършва
Коментари Харесай

Европейската прокуратура извършва обиски в Румъния в рамките на разследване срещу държавен служител

Офисът на Европейската прокуратура (ЕРРО) в румънския град Клуж-Напока прави през днешния ден обиски на няколко адреса в окръг Браила в границите на следствие на машинация на длъжностно лице и неговото семейство със аграрни средства в размер на над половин милион евро, оповестява Аджерпрес.

Според прессъобщение на EPPO обиски се правят в офиса на държавния чиновник, забъркан в тази ситуация, в три компании и четири жилища.

Разследването се отнася до държавен чиновник в община Гропени, окръг Браила, за който се допуска, че е получил 561 000 евро от аграрни фондове на Европейски Съюз посредством подправяне на документи от името на еднолично сдружение и компания.

Фалшифицираните документи са били подадени в румънската Агенция за заплащания и интервенции в земеделието (APIA) в окръг Браила за закупуване на сред 270 и 427 хектара земя в интервала 2013-2020 година

Подозренията са, че в действителност държавният чиновник е бил този, който е управлявал едноличното сдружение и комерсиалната компания, вместо брачната половинка и сина му, които са били назначени за законни шефове.

Трите лица ще бъдат разпитани в полицейското ръководство и против тях ще бъдат подхванати правни дейности.

В обиските вземат участие десетки полицейски чиновници от Отдела за битка с проведената престъпност в Галац и от инспектората на румънската жандармерия в Браила, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР