Очертава се голяма динамика в цената на петрола. През миналата

...
Очертава се голяма динамика в цената на петрола. През миналата
Коментари Харесай

Инвестиционен консултант: Очертава се голяма динамика в цената на петрола

Очертава се огромна динамичност в цената на петрола. През предходната седмица американският нефт нарастна с 6%, седмица преди този момент пък падна със 7%. Това сподели основният капиталов съветник на " ЕЛАНА Трейдинг “ Цветослав Цачев в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “.

Цената му се движи в рамките на 72-77 $ за барел.

Факторите, оказали въздействие върху цената на петрола, са отвън нормалните, свързани с икономическия напредък, събитията в Близкия изток и опцията от спиране на доставките, означи капиталовият съветник. " Големи рафинерии в Съединени американски щати започнаха да стопират работа, някои – по планови аргументи, други – по извънпланови аргументи. Това докара до дефицит на горива на пазара в Съединени американски щати – дизелово гориво и бензин, и растеж на целия петролен сегмент на пазарите – от цената на суровия нефт до горивата, които се употребяват. Това е проблем и за Европа, тъй като когато рафинериите в Съединени американски щати работят на най-много, това води до произвеждане на повече дизелово гориво, което се изнася към Европа и поддържа цената му “, изясни той.

Ограниченията на държавното управление на Съединени американски щати за експорт на полутечен природен газ са отрицателна вест и за износа и потреблението в Европа, тъй като цената на горивата и тук ще се увеличи, добави Цветослав Цачев.

Акциите на фирмите, инвестиращи в недвижими парцели в Съединени американски щати и Европа, към този момент регистрират 10 до 20% спад, означи специалистът. " При някои цените на акциите са паднали доста повече. Много е евентуално тази наклонност да продължи още няколко тримесечия и тогава да забележим дъното на недвижимите парцели на Запад “, изясни той.

Цветослав Цачев изясни, че на Българската фондова борса следва да влезе една относително млада компания с упоритости да се разраства в чужбина. " Болерон “ се занимава с цифрово обезпечаване.

Следващата седмица " Доверие единен холдинг “ ще пусне емисия конвертируеми необезпечени облигации на стойност 20 милиона лв.. Това са принадлежности, които след време могат да се извърнат в акции, разясни Цачев. " Тя дава опция за пет години да се получи рента, основана на Euribor, След пет години тези облигации могат да се трансферират в облигации на цена 10 лв., което при настояща цена от 9 лв. разрешава мощни облаги “, изясни той.

Тези две излъчвания по думите му ще покажат настроенията на пазара. " Ще покажат какво интересува вложителите сега – дали огромната постоянна компания, или някоя по-малка, динамична, която занапред би трябвало да потвърждава, че може да прави пари “, разясни Цачев.

Според специалиста " Софарма “ има капацитет да продължи възхода си, само че към този момент с по-умерени темпове. " Софарма Трейдинг “, която е част от групата " Софарма “, има капацитет за повишаване, добави той.

Дори компании, които са останали настрани от интереса на вложителите през последните няколко години, съгласно него ще могат да наваксат, защото се следи все по-голямо търсене на български акции.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР