Очакваната обща загуба на дървета от 50-те най-продавани световни бестселъри

...
Очакваната обща загуба на дървета от 50-те най-продавани световни бестселъри
Коментари Харесай

Световните бестселъри, за които са изсечени най-много дървета

Очакваната обща загуба на дървета от 50-те най-продавани международни бестселъри е достигнала колосалните 100 998 090,. Смята се, че световните продажби от „ Хари Потър и Орденът на Феникса “ са довели до загуба на близо 5 милиона дървета. За цялата поредност на Хари Потър евентуално са употребявани близо 24 милиона дървета - еквивалентният размер на гората Гленгари в Скотланд.

Затова екологичният специалист Линда Додж дава задълбочени препоръки за това по какъв начин промяната на вашите привички на четене може да помогне в интерес на планетата.

„ Въпреки че е ненапълно плашещо какъв брой евентуални дървета може да са изгубени от тези най-продавани книги, това не трябва да ни стопира да четем. Вместо това би трябвало да помислим за своя въглероден отпечатък и да се приспособяваме, като опитаме електронно четене. Електронните книги постоянно се оферират единствено за £ 1 и не костват живота на едно дърво. А изгодата? Можете да носите със себе си толкоз книги, колкото искате; без значение дали е на вашия iPhone, iPad, преносим компютър, Kindle или таблет, " разяснява Линда Додж.

През миналата година може би не е изненадващо, че поради пандемията продажбите на книги са скочили стремглаво. Едно от топ 5 на издателствата Bloomsbury Publishing регистрира най-високата си облага за първото полугодие на 2020 година от 2008 година насам преди повишаване на налозите с 60%.

Естествено се имат поради изгодите от това, че повече хора четат, само че им съществени екологични опасения, които въодушевиха еко специалистите в SaveOnEnergy.com/uk да проверяват евентуалната загуба на дървета, отсечени за хартия, с цел да доближат най-продаваните книги в света до своите читатели.

За задачата SaveOnEnergy.com/uk сформира лист с 50-те най-продавани книги за всички времена и умножи приблизителните им продажби по броя на страниците им в първото издание. Резултатът се разделя на 10 000, приблизителната цифра на това какъв брой листа хартия създава един общоприет бор.

Поредицата на Хари Потър води класацията

Книгата, която може да способства най-вече за загубата на дървета в международен мащаб, е петата част от поредицата на Хари Потър на Дж. К. Роулинг, „ Орденът на Феникс “, разкрива SaveOnEnergy.com/uk. Първото издание има колосалните 766 страници и е отпразнувало почти 65 милиона продажби в международен мащаб, евентуално еквивалентно на близо 5 милиона изгубени дървета.

На второ място е „ Война и мир “ на Лев Толстой. С 36,4 милиона световни продажби, SaveOnEnergy чака евентуална загуба от 4 410 000 дървета.

След това нa третo и четвъртo място има още романи от поредицата за Хари Потър: „ Хари Потър и огненият бокал “ с изсечени 4 134 000 дървета, „ Хари Потър и полукръвният принц “ и „ Хари Потър и Даровете на гибелта “ с 3 945 500 изсечени дървета.

На пето място е „ Кодът на Да Винчи “ от Дан Браун, като мистериозният трилър може да коства на планетата Земя към 3 912 000 дървета.

И закръгляването на първите 10 е първата част от поредицата за магьосничество „ Хари Потър и философският камък “ с почти 2 676 000 отстранени дървета.

SaveOnEnergy.com/uk разяснява, че от всичките 50 оценени книги създателят, който евентуално способства за най-големия броя на изсечените дървета в международен мащаб е Джоан К. Роулинг - близо 24 милиона дървета, еквивалентни на размера на гората Гленгари в Скотланд. На второ място е Дан Браун с неговите романи, еквивалентни на евентуалната загуба на 6 314 400 дървета. От 43 създатели в 50 от най-продаваните книги, единствено двама създатели имат повече от една най-продавана книга.



Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР