Очаквам подобни бомбени заплахи, като тези в училищата, да станат

...
Очаквам подобни бомбени заплахи, като тези в училищата, да станат
Коментари Харесай

Бивш директор в ГДБОП: Подобни бомбени заплахи ще станат ежедневие в България

„ Очаквам сходни бомбени закани, като тези в учебните заведения, да станат всекидневие. Според мен такива офанзиви в подтекста на войната и изострящата се интернационална конюнктура ще станат всекидневие и ще са към разнообразни институции. Очаквам и към болнични заведения, където има лежащоболни. “

Това сподели някогашен шеф на отдел „ Киберпрестъпност “ в ГДБОП Явор Колев. Според него с тези закани се е посочило, че страната ни не е готова да реагира в такива обстановки. Целта е била всяването на суматоха и боязън , което е било реализирана.

По думите му писмото по имейла е било написано с онлайн преводач, а подателят евентуално е група от Руската федерация, която поддържа военните дейности на страната. Една от задачите на такива групи е да станат известни, употребявайки подобен нападателен текст , добави той.

„ Текстовете и посланията са типични за такива групи, които се занимават с такава активност и не става дума за нашите локални избори. Властите би трябвало да помислят за основаването на един щаб, който да реагира при приемането на такива закани “ , разяснява Колев пред „ bTV “.

Председателят на Съюза на работодателите в системата на националната култура и шеф на 119. СУ „ Акад. Михаил Арнаудов “ Диян Стаматов уточни :

„ Последната директива от сходен темперамент е от началото на 2000 година Оттогава до момента няма наредба или закон, който да регламентира тъкмо и ясно какво е прави в такава обстановка. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР