Очаквам извинение за епитетите и обидите. За 9 месеца не

...
Очаквам извинение за епитетите и обидите. За 9 месеца не
Коментари Харесай

Борисов : Голямо Извинявай може да ни върне на масата за преговори

" Очаквам опрощение за епитетите и обидите. За 9 месеца не съм си разрешила нищо сходно. Така и ще продължи. Очаквам опрощение, тъй като не съм нарушила Конституцията. Указът е публикуван за назначение на министър-председател. По отношение на министрите подсещам, че всички министри, които и в този момент са такива в въпреки и в оставка, са поели ангажимент преди 9 месеца за интервал от 18 месеца. Това е тяхно право да си подадат отказ, само че в този миг това може да бъде изтълкувано по друг метод. Продължавам да имам вяра, че България има потребност от държавно управление, страната има потребност от непоклатимост, имаме потребност от държавно управление на споделена отговорност. В него двамата сътрудници - ГЕРБ-СДС И ПП-ДБ, да бъдат равнопоставени. Работи се в екип, на който имаш доверие и аз считам, че в този момент е моментът, в който всички би трябвало да продължим да демонстрираме своята отговорност пред България ", съобщи на брифинг в Народното събрание Мария Габриел.

" Още преди месец с господин Петков сме разговаряли по рокадите в кабинета ", означи Борисов.

По думите му от ГЕРБ-СДС са склонни да продължат договарянията.

" Казахме, че сме подготвени да ротираме единствено премиера и вицепремиера, като Николай Денков получава поста на вицепремиер по европейските въпроси. Първото, което може да ни върне на масата е едно огромно " Извинявай ", сподели още Борисов.



Коментари на представителите на политическа партия ГЕРБ-СДС откакто през вчерашния ден Мария Габриел върна осъществявания мандат за кабинет на президента Румен Радев. Оказа се, че досието, която към този момент е в ръцете на президента няма утвърждение на ПП-ДБ и на препоръчаните от квотата им за министри.

Малко след 16 часа през вчерашния ден в президентството се яви единствено преговорният екип на ГЕРБ-СДС, а по-късно се оказа се, че предлагането за състава на Министерския съвет е единствено тяхно.

Междувременно обаче президентът към този момент е подписал декрет и по този начин е дадена зелена светлина за гласуването на този състав на Министерския съвет в Народното събрание. Това евентуално ще стане още на следващия ден.

Ситуацията е без аналог в българската политическа история и в този момент въпросът е какви могат да бъдат ходовете оттук насетне.

Снимки: Агнес Методиева
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР