Очаква се трета вълна на коронавируса, това може да стане

...
Очаква се трета вълна на коронавируса, това може да стане
Коментари Харесай

Хематолог каза коя е основната грешка при лечение на COVID

" Очаква се трета вълна на ковид, това може да стане след месец, само че може и по-рано ", уточни доктор Чавдар Ботев, хематолог, съосновател на Сдружение ''Лечение на Covid-19 с реконвалесцентна плазма''.

По отношение на кръвната плазма доктор Ботев изясни, че би трябвало да се прелива доста рано на рискови пациенти – с наднормено тегло, диабет, онкологични болести.

" При интубираните пациенти смъртността е над 90 на 100, тъй че в доста от случаите се прелива кръвна плазма просто, с цел да се оправдае, че се прави нещо. А тя се прелива в ранен етап.

При преливането на кръвна плазма при пациентите би трябвало да се следи албумина, с цел да не се повреди белият дроб. При пациенти в тежко положение се преливат високотитърни плазми и се прелива деликатно и по-рядко ", разясни още доктор Ботев, представен от БНР.

" Основната неточност, която се прави да върви мъчно това заболяване, е, че след 7-и ден, до тогава има вирус, който ние би трябвало да нападаме, само че по-късно би трябвало да се приложи като съществена терапия - кортикостероиди и храксипарин – това е главната неточност ", безапелационен е медикът и добави:

" Трябва да му бъде обяснено на пациента по какъв начин се развива заболяването – може до 7 ден да се дават противовирусни препарати, добавки, само че по-късно се минава на кортикостероиди и лекарства против съсирването на кръвта. Това не се прави от време на време и това е проблем ".

Д-р Ботев уточни, че като цяло имунизацията на " АстраЗенека " е безвредна: " И в доста връзки я избирам от другите ваксини, тъкмо за възрастните пациенти, тъй като другите две ваксини дават по-токсични реакции ".

Според доктор Чавдаров медикамента " Ивермектин " не е регистриран от компанията производител за лекуване на Covid-19, тъй като патентът му е изминал.

" Но има лични изследвания на лекари, които сочат, че този медикамент е ефикасен. Но към този момент няма финансиране за това да се изследва медикаментът по-детайлно ", сподели още експертът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР