Очаква се протест и автошествие да блокират центъра на столицата

...
Очаква се протест и автошествие да блокират центъра на столицата
Коментари Харесай

Протест и автошествие блокират центъра на София

Очаква се митинг и автошествие да блокират центъра на столицата в понеделник. Синдикати от разнообразни браншове възнамеряват да стигнат до прозорците на властта.
Прочетете още
Недоволството идва в навечерието на окончателното гласоподаване на бюджета на страната за идната година. От КНСБ упорстват в бюджета за 2024 година да има 450 млн. лв. единствено за заплати – искане, което до този миг не е задоволено след признатите промени в проектобюджета в комисия, съобщи Нова телевизия. Оттам дадоха обещание, че няма да бъде спиран градският превоз като протестен акт по време на празниците, само че това не може да бъде обезпечено след Нова година.

От бранша се оплакват, че заради ниските хонорари няма задоволително работна ръка в градския превоз в огромните градове на страната, заради което се постанова трудещите се там да поставят огромно количество ексклузивен труд.

По-рано президентът на синдиката Пламен Димитров се закани, че ще има 1000 автомобила през днешния ден, които са подготвени за протестно шествие. Блокиране на Орлов мост се чака към 11 ч. Недоволство ще изразят и заетите в бранша на земеделието.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР