Очаква се Министерството на вътрешните работи да започне да задържа

...
Очаква се Министерството на вътрешните работи да започне да задържа
Коментари Харесай

Министерството на вътрешните работи ще задържи търсещи убежище в изненадваща операция в Руанда, докато полицията се подготвя за протести

Очаква се Министерството на вътрешните работи да стартира да задържа лица, търсещи леговище в понеделник, до момента в който се приготвя да стартира полети за депортиране до Руанда.

Двуседмична интервенция ще докара до отклоняване на хора в центрове за задържане, подготвени да бъдат качени на самолети. Според Guardian полицията в Шотландия е била сложена нащрек заради риска от митинги и опити на пробежански деятели да спрат задържанията.

Местните общности в Шотландия са предотвратявали депортациите, като са организирали всеобщи митинги в Глазгоу през май 2021 година и в Единбург през юни 2022 година Стотици хора обкръжиха транспортни средства на имиграционните органи, с цел да предотвратят отстраняването на търсещите леговище.

Първият полет за депортиране до Руанда ще излети през юни, откакто депутати и сътрудници предходната седмица най-сетне одобри законопроекта за сигурността на Руанда. Непохватни министри изпуснаха датата на първия полет, откакто оставиха документи да лежат на Даунинг стрийт....

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР