Очаква се конгресмен в Камарата на представителите на САЩ да

...
Очаква се конгресмен в Камарата на представителите на САЩ да
Коментари Харесай

Джамал Боуман: Демократ от САЩ, американски законодател, обвинен във фалшива пожарна аларма в Капитолия

Очаква се конгресмен в Камарата на представителите на Съединени американски щати да се признае за отговорен за подправено задействане на пожарна тревога в Офис постройка на Капитолия.

Репутатът Джамал Боуман сподели в изказване в сряда, че ще заплати санкция „ и чака с неспокойствие тези обвинявания в последна сметка да бъдат оттеглени “.

Той е изправен пред едно обвиняване за „ умишлено “ задействане на подправена пожарна тревога, съгласно правосъдна документи.

Нюйоркският демократ сподели, че го е задействал инцидентно.

Алармата провокира едночасова евакуация и пристигна, когато демократите се опитваха да забавят гласуването, защото търсеха повече време, с цел да прочетат законопроект за краткотрайното финансиране и да решат дали да подкрепете го.

Докато господин Боуман сподели, че е задействал алармата по простъпка на 30 септември - мислейки, че ще накара затворена врата да се отвори, до момента в който бърза - Републиканците го упрекнаха в тенденциозен опит да саботира гласуването на законопроекта.

Г-н Боуман би трябвало да се яви в окръг Колумбия в четвъртък сутринта, с цел да бъде повдигнато обвиняване по обвиняването за закононарушение, което носи оптималната глоба от $1000 (£825) и шест месеца затвор.

Според CBS, американският сътрудник на BBC, господин Боуман сподели пред кореспонденти в сряда той ще заплати санкцията и обвиняванията могат да бъдат оттеглени след три месеца, в случай че съблюдава изискванията за освобождение под гаранция. Той назова случая " пропуск в преценката ".

Той също ще напише извинително писмо.

" Конгресмен Боуман беше третиран като всеки различен, който нарушава закона в окръг Колумбия ", сподели представителят на основния прокурор на окръг Колумбия. < /p>

" Въз основа на доказателствата, показани от полицията на Капитолия, ние обвинихме единственото закононарушение, което имаме пълномощия да преследваме. "

В клетвена декларация полицията на Капитолия отбелязва, че има три знака покрай вратата, предупреждаващи за активиране на спешни изходи и противопожарни аларми и че господин Боуман е напуснал региона бързо откакто алармата се задейства. Но в клетвената декларация се отбелязва, че той е отрекъл пред полицията, че актът е бил тенденциозен или че е възнамерявал да попречи на формалното произвеждане.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР