Очаква се филиалът да отвори врати през учебната 2025 г.

...
Очаква се филиалът да отвори врати през учебната 2025 г.
Коментари Харесай

Бургаски държавен университет „Проф. д-р Асен Златаров” разкрива филиал за обучение на медицински сестри в Добрич

Очаква се филиалът да отвори порти през образователната 2025 година – 2026 година и да приема сред 25 и 30 души годишно

Университет „ Проф. доктор Асен Златаров ” – Бургас ще помогне за развиването на опазването на здравето в Добрич, като образова студенти по компетентност „ Медицинска сестра ” в собствен филиал в града. Това идва в отговор на желанието на локалната власт в лечебните заведения и медицинските центрове в общината да работят експерти по здравни грижи с дипломи от реномиран университет. Създаването на филиала първо бе утвърдено от Академичния съвет на университета, а през вчерашния ден и публично гласувано на съвещание на Общински съвет - Добрич.

Отредена бе и постройка, в която да се обитава. Очаква се филиалът да отвори порти през образователната 2025 година – 2026 година и да приема сред 25 и  30 души годишно. Още детайлности бяха обявени на конференция за медиите в Община Добрич. В нея участваха кметът на общината Йордан Йорданов, ректорът на университета проф. доктор Христо Бозов, дм, ръководителят на ОбС-Добрич Красимир Николов и шефът на МБАЛ Добрич доктор Георги Желязков.

„ Основната ни цел е както да организираме качествено здравно образование на територията на град Добрич, по този начин и да дадем подтик градът да се нарежда като учебен център в Добруджа “, сподели проф. Бозов.

Бъдещите медицински сестри, които ще се образоват във филиала, ще могат да работят освен в болничното заведение, само че и във всички детски ясли, учебни заведения и обществени заведения на територията на общината.

„ Обучението на тези експерти по здравни грижи е сложно и ще могат да се включат и други специалности. То ще бъде скъпо освен за тези 100-120 медицински сестри, които ние ще образоваме, само че и за града като опция за израстване. Надявам се да продължим взаимните старания за завършване на тази процедура с поддръжката на цялата добричка общност ”, добави проф. Бозов.

Той благодари на кмета на общината, на Общинския съвет, на всички народни представители от Добрич и особено на госпожа Деница Сачева и госпожа Мая Манолова за поддръжката и помощта.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР