Очаква се да бъдат затворени основни пътища и гранични пунктове

...
Очаква се да бъдат затворени основни пътища и гранични пунктове
Коментари Харесай

Блокада на пътищата от 10 часа, протестиращите „терористи“ зоват за забрана на зърното от Украйна

Очаква се да бъдат затворени съществени пътища и гранични пунктове

Общонационалният аграрни митинг ще стартира в 10 часа. Петолъчката, кръговото на Ахелой, Варна – Бургас, детелината – Сливен -Ямбол, са част от пътните възли и пътища, които ще бъдат блокирани от гневните зърнопроизводители, които упорстват да се върне възбраната за импорт на зърно от Украйна. Много са пътищата, които ще бъдат блокирани и не мога да ги назова всички, сподели водещият на „ Здравей, България “, до момента в който на видеомонитора в студиото на Нова телевизия беше показана картата на митинга. 

Близо 25 организации от селскостопанския бранш излизат на народен митинг.

В демонстрацията ще се включат и производителите на плодове и зеленчуци, както и пчеларите. Точките, на които се събират недоволните, са над 35. Исканията им са възбраната да бъде удължена и да получат в допълнение финансиране от страната.

Министерство на вътрешните работи активизира целия си запас за защитата на митингите в страната. През уикенда министърът на вътрешните работи Калин Стоянов прикани да се съблюдават правата на жителите за свободно напредване. От Българския фермерски съюз също приканиха митингът да премине спокойно, а участниците да не се поддават на провокации.

Вчера министър председателят Николай Денков разгласи, че оставал с протегната ръка и бил подготвен да възобнови разговора във всеки миг, в случай че зърнопроизводителите са подготвени да се включат в градивен диалог с ръководещите, оповестява бТВ. 

На въпроса дали към момента счита, че протестиращите организации се държат като терористични, той отговори, че в случай че някои от тези хора са се почувствали наранени от думите му, те не били ориентирани към тях и бил подготвен да се извини, само че имало други, от които нямало причина да желае амнистия. „ Това са тези, които получават лъвския къс от многомилиардните помощи, които са дадени през последните години и с тях помощите от Европейски Съюз и бюджета те си построиха вили, купиха си яхти и скъпи коли “, добави ученият. 

Няколко часа по-рано зърнарите дадоха отговор на премиера, че те са трактористи, а не терористи. 

Председателят на националната асоциация на зърнопроизводителите Илия Проданов съобщи пред бТВ, че в случай че тези реторика към сътрудниците му продължи и в идващите дни, не мисли, че има друго какво да се случи, с изключение на Денков да си подаде оставката. 

От сектора оповестиха, че няма да се откажат от главното си искане – връщане на възбраната за импорт на артикули от Украйна. 

„ Не сме поставяли ултиматуми, че ще протестираме безпределно. Естествено, че би трябвало да се откри решение, само че сме подготвени да отстояваме ползите на всички наши членове досега, в който бъдат задоволени “, добави Проданов. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР