Общо 42 440 кутии цигари задържаха митническите служители в района

...
Общо 42 440 кутии цигари задържаха митническите служители в района
Коментари Харесай

Двама шофьори укриха над 40 000 кутии цигари между пакети с кафе и кускус

Общо 42 440 кутии цигари задържаха митническите чиновници в региона на Граничен контролно-пропускателен пункт /ГКПП/ „ Дунав мост “ – Видин при две обособени инспекции на товарни коли , излизащи от страната.

На 16 септември по обяд на пункта е дошъл товарен автомобил, ръководен от български водач, който показал постоянни документи за транспортираната стока- пакетирани хранителни артикули от България за Белгия.

По метода „ разбор на риска “ транспортното средство е селектирано за щателна митническа инспекция . В товарното помещение инспекторите откриват, че в част от заявената стока – седем палета с кашони с разтворимо кафе, са скрити стекове с тютюневи произведения. Установени са 31 200 кутии цигари от осем разнообразни марки с български акцизен бандерол .

Ден по-рано митническите инспектори отклоняват за инспекция влекач с полуремарке с българска регистрация, напускащ страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ при Видин .

Според транспортните документи в товарното помещение се транспортира групажна стока, част от която пакетирани хранителни артикули от България за Нидерландия . При осъществените контролни дейности митническите чиновници откриват, че в 20 кашона, сред пакети с кускус , са скрити 11 240 кутии цигари с български акцизен бандерол.

Водачите на транспортните средства и при двата случая са отрекли да знаят за акцизните артикули и декларирали, че не са им предоставени документи за тях. Работата по случаите продължава.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР