Общо 314 авиационни бомби от Втората световна война бяха открити

...
Общо 314 авиационни бомби от Втората световна война бяха открити
Коментари Харесай

314 бомби от Втората световна война са открити на 2 метра под земята на старото летище в Атина

Общо 314 авиационни бомби от Втората международна война бяха открити по време на строителни действия по огромен план за градско развиване в някогашния летищен комплекс Елиникон, южно от Атина, оповестява в. " Катимерини ".

Боеприпасите, създадени в Германия, са били открити на дълбочина два метра под някогашен обществен клуб, детски градини и спортни уреди, построени на това място за Олимпийските игри в Атина през 2004 година, заяви кметът на Елиникон-Аргируполи Янис Константинос, който обществено благодари на сапьорите, взели участие в неутрализиране на бомбите.

" За благополучие не породиха детонации или произшествия. Озадачаващо е как цяло летище и многочислени общински и цивилен авиационни уреди са работили в такова минно поле ", добави той.



Обезвреждането на бомбите е подхванато от Отряда за разминиране на гръцката войска (TENX), съобщи Българска телеграфна агенция.

Международното летище Елиникон с повърхност три пъти по-галяма от Монако беше затворено през 2001 година, когато беше издигнато новото летище на Атина " Евангелос Венизелос ". Голяма част от региона беше превърната в стадион и спортни уреди за Олимпийските игри през 2004 година

В момента там се реализира огромен план, предусещащ облагородяване и застрояване на бившето летище - 6200 декара, които ще се трансфорат в неповторима екосистема, се отбелязва в уеб страницата на плана. Според в. " Катимерини " общо 2,15 милиарда евро ще бъдат вложени в плана " Елиникон " до 2027 година, когато се чака новият комплекс да бъде приключен. Той планува, дружно с казино, заведения за хранене и хотели, строителство на вили и жилища в 45-етажна кула. Цените на жилищата са сравними с тези в Ню Йорк и Женева, разясняват брокерите. Голяма част от вилите с аспект към морето и покрай Атина към този момент са продадени.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР