Общинският съветник от ПП-ДБ-СС в Столичния общински съвет Симеон Ставрев

...
Общинският съветник от ПП-ДБ-СС в Столичния общински съвет Симеон Ставрев
Коментари Харесай

Общински съветник: Ще направим Герена модерен стадион

Общинският консултант от ПП-ДБ-СС в Столичния общински съвет Симеон Ставрев разяснява днешното решение Общината да опита да придобие от страната стадиона и подготвителните терени към него.

Ето какво написа той във " Facebook ":

" Георги Аспарухов " е една стъпка по-близо до превръщането му в съвременен стадион. В Столичния общински съвет взехме единомислещо решение Столична община да опита да придобие от страната стадиона и по-малките подготвителни терени към него (маркираните в синьо).

Ако страната се съгласи, София ще може да даде право на градеж върху общинската благосъстоятелност на ПФК „ Левски “ при ясни и транспарантни условия за доизграждане на актуален стадион.

Липсата на тактика за развиването на “Георги Аспарухов ” ограничи и блокира модернизацията до един нов бранш без козирка. Трябва да се построят и напълно нови „ Б “, „ В “ и „ Г “ браншове.

В същото време общината има директен интерес да развива града с съответна спортна инфраструктура. Имаме потребност от съвременни игрища, каквито има в цяла Европа. В София, столица на страна от Европейския съюз, няма нито един стадион, който да дава отговор на стандартите на УЕФА за „ Категория 4 “.

Общината в действителност към този момент е ангажирана с развиването на региона към „ Герена “, тъй като тъкмо до стадиона сега се построява и метростанция от третия метродиаметър (в жълто). Метрото доста ще помогне за облекчение на трафика в региона преди и след мач.

Изключително значимо е също по този начин да не допуснем да се повторят проблеми като Пловдивския панаир, в който частният вложител да превземе общинската и държавна благосъстоятелност.

Ако Столична община придобие „ Герена “, то всяко право на строителство на нов стадион и други уреди би трябвало да бъде посредством отдаване чартърен, право на градеж или друга законова опция, с която хем „ Левски “ да има нов съвременен стадион, хем оборудванията да останат общински след приключване на 30-годишен наем или концесия ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР