Общинските съветници в Бургас гласуваха положително докладната записка, внесена от

...
Общинските съветници в Бургас гласуваха положително докладната записка, внесена от
Коментари Харесай

Бургас одобри подписването на споразумение за сътрудничество с Гданск

Общинските съветници в Бургас гласоподаваха позитивно докладната бележка, импортирана от кмета на общината Димитър Николов за сключване на съглашение за съдействие с полския град Гданск. Това се случи на днешното постоянно съвещание на локалния парламент. Целта на документа, който следва да бъде подписан, е задълбочаване на взаимоотношенията и обмяна на опит в областта на стопанската система, културата и образованието.

Бургас към този момент е известна курортна дестинация за жителите на Република Полша и в частност град Гданск. Директните полети сред Летище Бургас и полските дестинации способстват за 30 на 100 от пътникопотока на летището в Бургас, разгласи кметът Николов при разискването на предлагането.

От няколко години сред двата града съществува директна самолетна линия, главно през летните месеци. Днес стана ясно, че се водят диалози за превръщането ѝ в целогодишна. На 12 юни в Бургас се чака визитата на полска делегация с представители на Община Гданск, културния и учебен бранш в града, както и представители на бизнеса, които желаят да открият по-тесни връзки с локалния бизнес, осведоми Българска телеграфна агенция.

Град Гданск е значимо пристанище на Балтийско море и партньорството сред градовете би разкрило нови благоприятни условия в секторите на синята стопанска система, като реализиране на взаимни планове по европейски стратегии за съдействие, се показва в докладната бележка на кмета Николов. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР