Общинските съветници на ГЕРБ-СДС и БСП в СОС предлагат ликвидацията

...
Общинските съветници на ГЕРБ-СДС и БСП в СОС предлагат ликвидацията
Коментари Харесай

ДБ: ГЕРБ и БСП искат да закрият “Медицински център IX-София”

Общинските съветници на ГЕРБ-СДС и Българска социалистическа партия в СОС оферират ликвидацията на “Медицински център IX-София ” в кв. „ Орландовци “ в последните дни на мандата им. За това сигнализира представителят на “Демократична България ” /ДБ/ Михаил Паргов, който от 2020-а година насам се пробва да избави здравното заведение дружно с сътрудника си общински консултант Яна Тодоранова.

“Още преди три години посетихме “Медицински център IX ” в квартал “Орландовци ”, с цел да се срещнем с проблемите на място. Отвъд неналичието на здравна техника и отопление, течащата вода в по-голямата част от пространствата и провалите по постройката, лекарите и сестрите не получават постоянно месечното си заплащане ” , декларира още Паргов.

Общинският консултант на Демократична България напомня редицата отправени въпроси към кмета Йорданка Фандъкова за положението на здравното заведение , както и за желанията на Столична община да резервира постройката и главната ѝ функционалност. “Нашите опасения бяха, че Фандъкова и районният кмет на “Сердика ” оставят медицинския център да се разрушава, точно с цел да го закрият ”, акцентира Паргов.

Въпреки многократните уверения в противоположното, в самия завършек на управническия си мандат болшинството на ГЕРБ в София внася предложение взаимно с Българска социалистическа партия за закриването на медицинския център .

“След повече от 10 години съзнателно неглижиране на проблемите на здравното заведение, ГЕРБ и Българска социалистическа партия в София оферират закриването му ” , заключва Паргов.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР