Общински съветник от Брезник е опитал да инсценира грабеж 126

...
Общински съветник от Брезник е опитал да инсценира грабеж 126
Коментари Харесай

Общински съветник от Брезник опита да инсценира кражба на 126 000лв.

Общински консултант от Брезник е опитал да инсценира обир 126 000 лева - сума, която дължал на друго лице, само че не можел да върне, заяви БНР.

Случаят е от 9 януари, само че става явен през днешния ден. Самоличността на обвинения мъже не се разкрива. По случая е формирано досъдебно произвеждане от Окръжната прокуратура в Перник.

Съветникът е подал сигнал до тел. 112, като е твърдял, че е атакуван и ограбен на пътя Перник-Радомир.

Според неговата версия - автомобилът му бил спрян до разклона за град Батановци от " Опел " със синя лампа, който слезли двама служители на реда.

Съветникът твърдял, че откакто служителите на реда ревизирали неговите документи и тези на спътника му, той бил блъснат, а от задната седалка били взети 126000 лева

От Министерство на вътрешните работи оповестяват, че неотложно са подхванати оперативно-издирвателни дейности, които са посочили, че не става дума за грабеж, а за инсценировка.

Установено е, че общинският консултант е дължал същата сума на друго лице, само че не можел да се издължи.

Обвиняемият е на 43 години и като се изключи че е член на Общински съвет Брезник, е и аграрни производител, оповестява БНР.

Инсцениралите грабежа са били арестувани за 24 часа. Според информация на уеб страницата zapadno.com арестувани са и други лица, съдействали на инсцениране на кражбата.

По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Пет политически обединения съставляват 13-членения Общински съвет в Брезник.

В него влизат Коалиция " Българска социалистическа партия за България " и Политическа партия " Български аграрни национален съюз " с по двама свои съветници. По трима свои представители от листите си имат партия ГЕРБ, Коалиция " Алтернативата на жителите " и " Българска социалдемократическа партия ".

Община Брезник се намира на територията на Пернишка област. Населението ѝ е 5619 души по данни на Национален статистически институт.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР