Общинската избирателна комисия (ОИК) във Варна проверява кмета на морската

...
Общинската избирателна комисия (ОИК) във Варна проверява кмета на морската
Коментари Харесай

Проверяват кмета на Варна за участие във фирми в Малта

Общинската изборна комисия (ОИК) във Варна ревизира кмета на морската столица Благомир Коцев за присъединяване в няколко регистрирани в Малта търговски сдружения. Сигналът е подаден на 3 януари тази година от името на радио и телевизия „ Истина и независимост " посредством Александър Иванов. Искането е да се ревизира допустима несъответственост на Благомир Коцев, като кмет на община Варна, заради присъединяване в9 сдружения - Vengen Shipping Limited, Ocean Lines Company Limited, Ahilleos Maritime Limited, Linden Shipping Limited, Boden Shipping Limited, Norden Shipping Limited, Harley Shipping Limited, Alaya Shipping Limited, Santa Rosa Shipping Limited, както и осъществяването на цялостна инспекция за съществуване на присъединяване му в други търговски сдружения, регистрирани в Малта.

С протоколно решение от 3 януари ОИК-Варна е взела решение да се изпрати искане за информация от Търговския указател на Малта, по отношение на присъединяване на Благомир Рубинов Коцев в търговски сдружения, регистрирани в Малта. На 18 януари е получен отговор, че желаната информация може да бъде предоставена единствено след категорично единодушие на Благомир Рубинов Коцев.

Комисията дава опция на Коцев до 1 февруари да подава документално единодушие за даване на извлечение от регистъра на Малта - за владеене на дялове или пък назначения. Освен това до 7 февруари Коцев непосредствено може да подава в ОИК документи, опровергаващи сигнала.

Сигнали за несъответственост и надлежно даващи съображение за преустановяване на пълномощията им са подадени и против кмета на регион „ Одесос " Цветнен Цветков и против Николай Желязков - кмет на „ Приморски ", и двамата от ПП-ДБ. Твърди се, че кметът на „ Одесос “ Цветнен Цветков е притежател на компания, а кметът на „ Приморски “ Николай Желязков. Последният попада в Търговския указател като ликвидатор на комерсиалното сдружение. Посочените в сигнала условия постановат осъществяването на инспекция от страна на ОИК-Варна за съществуване на нарушаване на законовата забранакметове да имат търговски сдружения и да вземат участие в такива.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР