Община Варна подаде проект за рехабилитация, модернизация и изграждане на

...
Община Варна подаде проект за рехабилитация, модернизация и изграждане на
Коментари Харесай

Община Варна подаде проект за модернизиране на уличното осветление в ж.к. „Чайка“

Община Варна подаде план за рехабилитация, рационализация и създаване на умна система за улично осветяване в кв. „ Чайка “ на стойност 1.99 млн. лева Средствата би трябвало да бъдат обезпечени от Националния проект за възобновяване и резистентност посредством Министерство на енергетиката.

Системата за външно изкуствено осветяване планува съществуващите осветителни тела да бъдат сменени с LED осветители . Досегашните касети за ръководство на уличното осветяване, които постоянно ставаха обект на похищения, ще бъдат сменени с нови, интелигентни касети .

Те ще бъдат включени към към този момент съществуващата система за ръководство на уличното осветяване City Touch . По този метод ще има опция за следене положението на осветителната уредба, потреблението на електрическа сила и други параметри.

С подмяната на осветителите не се постанова повишение на съществуващите мощности към електроразпределителната мрежа. Очаква се осъществяването на енергоспестяващите ограничения да усъвършенства качеството на уличното осветяване в кв. „ Чайка “, да увеличи енергийната му успеваемост и да понижи потреблението на електрическа сила.

Чрез обезпечаването на високо качество на осветлението се планува понижаване на директните разноски на община Варна за улично осветяване. Очаква се и понижаване излъчванията на парникови газове вследствие на понижената консумация на електрическа енергия. Като резултат от използването на ограниченията е заложено още повишение на сигурността на пешеходците в тъмните часове на деня и застраховане на безвредно придвижване на пътни транспортни средства в квартала.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР