Община Симитли е поискала от Министъра на отбраната погребите на

...
Община Симитли е поискала от Министъра на отбраната погребите на
Коментари Харесай

Община Симитли е поискала от МО погребите на бившите казарми за изграждане на втора промишлена зона



Община Симитли е поискала от Министъра на защитата погребите на някогашните казарми за създаване на втора промишлена зона. Засилен инвеститорски интерес към региона е един от причините на локалната власт за безплатно даване на терена с повърхност над 200 декара.

Изграждането на Автомагистрала „ Струма “ и близостта на железопътната линия към Кулата и Солун направи още по-аткрактивна община Симитли за вложителите. Затова кметът Апостол Апостолов е внесъл искане в Министерството на отрбаната за даване на още един терен - този на някогашните погреби:

Там има към този момент 9 подготвени предприятия и още 4 се строят сега. Имаме още много капиталови планове от много компании, това ни принуждава да търсим още един парцел - 200 декара.

Върху тази повърхност община Симитли счита да построи втора промишлена зона, както и нужната инфраструктура за връзка с интернационалните пътни артерии. Другата концепция на локалната власт е да направи народен център по рафтинг поради засиления интерес към атрактивния спорт по течението на река Струма.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР